Politiikka

Grahn-Laasonen puuttui OAJ:n Luukkaisen synnyttämään somehälyyn: ”Liian monesti vaan nähnyt someraivon yltyvän”

Lehtikuva / Mikko Stig
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.
Lehtikuva / Mikko Stig
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.
Lehtikuva / Mikko Stig
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen otti eilen Twitterissä suorasanaisesti kantaa nuorten, etenkin poikien lukutaitoon aihetta käsitelleen Helsingin Sanomien jutun pohjalta.

Luukkaisen kannat herättivät Twitterissä voimakasta keskustelua.

– Suurta osaa pojista ei huvita kuin pelaaminen ja viihteelisyys #vaivannäkö ja ponnistelu ei tule kuuloonkaan, Luukkainen kirjoitti yhden useista tviiteistään.

Moni syytti Luukkaista muun muassa asenteellisuudesta.

Myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) puuttui keskusteluun.

Hän lähestyy asiaa sosiaalisen median keskustelukulttuurin näkökulmasta. Tätä ennen politiikan tutkija Erkka Railo oli ihmetellyt Luukkaista ongelman kohtaamisesta mutta kiinnostumattomuudesta nähdä vaivaa asian ratkaisemiseksi. Ministeri vastasi Railolle:

– Onkohan kuitenkaan niin? Someajan kirous: valitaan usein se negatiivisin mahdollinen tulkinta toisen sanomisista, Grahn-Laasonen päivittää.

– Ei minulla ole mitään tarvetta puolustaa, tulkita tai selittää. Liian monesti vaan nähnyt someraivon yltyvän. Kaipuu dialogiin, hän jatkaa.

Grahn-Laasonen oli tänä aamuna puhumassa Ylen Aamu-tv:ssä yleisellä tasolla vihapuheen vastustamisesta. Luukkainen lähetti ministerille Twitterissä asiaan liittyvää viestiä sen koommin liittämättä asiaa esimerkiksi eiliseen Twitter-myrskyyn.

Hän kirjoitti, että on järkyttävää kokea, ettei saa kyseenalaistaa ja olla kriittisesti ja rakentavasti jotakin mieltä. Luukkainen totesi sen olevan kehityksen jarru.

– Vihapuhetta esiintyy aivan käsittämättömästi ja liikaa – ei todella ole oikein, itsekin sitä kokeneena. Hyvä, että min. rohkeasti esiin! hän kiitti toisessa tviitissään.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat