Politiikka

Haatainen haastaa Niinistöä: ”En ole kuullut istuvan presidentin puhuvan nollasopimuksista tai työelämän muutoksista palkansaajan näkökulmasta”

Meeri Koutaniemi
Tuula Haatainen haluaa olla palkansaajien presidentti.
Meeri Koutaniemi
Tuula Haatainen haluaa olla palkansaajien presidentti.
Meeri Koutaniemi
Tuula Haatainen haluaa olla palkansaajien presidentti.

Digitalisaatio ja robotisaatio muuttavat ammatteja. Pelko oman työn ja ammattialan tulevaisuudesta on siten täysin inhimillistä ja ymmärrettävää, SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen kirjoittaa blogissaan.

Teknologista kehitystä kuitenkin tarvitaan, Haatainen toteaa.

– Sitä ei vastusta kukaan palkansaaja eikä arvostamani ammattiyhdistysliike. Digimuutoksessakin on kuitenkin ymmärrettävä kumpi on isäntä ja kumpi renki. Teknologia on ihmistä varten eikä päinvastoin.

– Kehitystä ei ole se, että palkansaaja on työantajan saavutettavissa 24/7 tai joutuu sinnittelemään pätkätöissä ja nollasopimuksella. Epävarmuus vaikuttaa työn ja yksityiselämän yhteensovittamiseen, kun työtä on otettava vastaan lyhyellä varoajalla.

Presidenttinä minä puhuisin kunnon työn ja kunnon toimeentulon puolesta.

–En ole kuullut istuvan presidentin puhuvan nollasopimuksista tai työelämän muutoksista palkansaajan näkökulmasta. Presidenttinä minä puhuisin kunnon työn ja kunnon toimeentulon puolesta, Haatainen lupaa.

Jokainen työ on Haataisen mukaan tärkeää kokonaisuuden kannalta.

– Jokaista osaamista ja taitoa tarvitaan. Presidenttiehdokkaan nostan näitä teemoja esiin. Haluan olla palkansaajien presidentti, presidenttiehdokas Tuula Haatainen päättää bloginsa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat