Uutiset

Haatainen Kaakkois-Suomessa – ”Syrjäytyminen on suuri riski turvallisuudelle”

SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen vieraili maanantaina 2.10. Kaakkois-Suomessa. Kiertuepäivän aikana väkeä kohdattiin Imatralla, Lappeenrannassa ja Mikkelissä.

Haataisen kanssa puhuttiin muun muassa arvojohtajuudesta sekä Euroopan ja maailman tilanteista. Monella oli huoli eriarvoistumisen kasvusta.

– Meidän on toimittava niin, että jokainen tässä maassa pysyy mukana, Haatainen korosti.

Kaakkois-Suomen väki otti Haataisen lämpimästi vastaan, ja moni kertoi lähtevänsä mukaan vaalityöhön. Haataista kiiteltiin tärkeiden asioiden esille nostamisesta sekä siitä, ettei vaikeiden kysymysten edessä vaieta. Haataisen mukaan presidentin vaaleissa tulee voida puhua myös suomalaisesta hyvinvoinnista sekä kansakunnan eheydestä.

– Turvallisuusriskien yhteydessä on mietittävä mistä ne kumpuavat. Syrjäytyminen on suuri riski turvallisuudelle. On tärkeää, että me emme kasvata poliittisilla päätöksillä eriarvoisuutta, Haatainen totesi.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan kentällä riittää myllerrystä. Huoli turvallisuudesta koskettaa myös suomalaisia.

– Suomi on maa, johon luotetaan ja jota arvostetaan. Meidän tulee toimia niin, että neuvotellen ja diplomatian keinoin olemme luomassa vakautta, turvallisuutta ja kestävää kehitystä.

Haatainen vierailee Kaakkois-Suomessa seuraavan kerran 14.10. Tuolloin vierailu suuntaa Kotkaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat