Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Halla-aho avautuu “Mikki pois” -välikohtauksesta: “Kauhut tulevat uusina asioina”

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo, puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja työmies Matti Putkonen perussuomalaisten EU-vaaliohjelman ja ehdokaslistan julkistamistilaisuudessa Helsingissä 18. huhtikuuta. Tilaisuudessa vaadittiin mikrofoni pois Scriptan sisällöstä kysyneeltä Helsingin Sanomien toimittajalta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kirjoitti eilen kohuttuun Scripta-blogiinsa pitkästä aikaa. Kyseessä oli eduskuntavaalien yhteenveto.

Demokraatti

Demokraatti

Nyt Halla-aho hämmästelee Facebookissa, että asiasta tehdyissä uutisissa huomio keskittyi pikemminkin siihen, että Halla-aho otti bloginsa jälleen käyttöön.

– Ajatus näyttää olevan, että koska Scriptassa on ollut “kohua” herättäneitä kirjoituksia, hyvän päivän toivotuksetkin kyseisellä alustalla olisivat epäilyttäviä.

Tällä viikolla perussuomalaisten kyselytunnilla tapahtui välikohtaus, jossa Helsingin Sanomien toimittajaa pyydettiin antamaan mikrofoni pois tämän kysyttyä Halla-ahon blogista. Halla-aho ei ollut halukas kommentoimaan blogien sisältöä. Hän komensi perussuomalaisten työmiestä Matti Putkosta ottamaan mikrofonin pois toimittajalta ja lopulta näin myös tapahtui toimittajan luovuttaessa mikin.

Nyt Halla-aho kirjoittaa asiasta Facebook-päivityksessään.

– Muutenkin Scriptan kaivelu ja samojen vanhojen kirjoitusten pyörittely kaikkien vaalien jälkeen jokseenkin samoin sanakääntein on erikoista. Kirjoituksethan ovat – ja ovat kaiken aikaa olleet – kaikkien nähtävillä ja luettavissa. Kuitenkin aina vaalien jälkeen ne “löydetään” uudelleen, Halla-aho kirjoittaa.

– Kyse voi myös olla siitä, että aina tulee uusia toimittajasukupolvia, joille Scriptan kauhut tulevat uusina asioina. Tämän päivän kesätoimittajat olivat 5-10-vuotiaita, kun kohukirjoituksia veivattiin ensimmäistä kertaa mediassa.

“Osa on ollut tyhmiä ja harkitsemattomia kommentteja.”

Halla-aho kysyy kirjoituksessaan itseltään, miksi häntä ei kiinnosta vastailla kirjoituksiaan koskeviin toimittajien kysymyksiin?

– Siksi, että ne on jo käsitelty kunnallisvaalien 2008, eduskuntavaalien 2011, kunnallisvaalien 2012, eurovaalien 2014 ja perussuomalaisten puheenjohtajavaalien 2017 yhteydessä.

Halla-ahon mukaan se, “että toimittaja hyökkää minkä tahansa vaalin jälkeen saman sitaattilistan kanssa kimppuuni, on rituaali ja pakkoliike, ei sen kummempaa”.

– Helpoimmalla ehkä pääsisi, jos vain vastaisi, että joo joo, irtisanoudun aiemmista sanomisistani. En kuitenkaan tee näin, koska pian 15 vuotta kiertänyt sitaattilista sisältää hyvin erilaisia sanomisia. Osa on ollut tyhmiä ja harkitsemattomia kommentteja. Osa on ollut sellaisia kommentteja, joita voi sanoa tavallisena tallaajana mutta ei poliitikkona. Ja osa on sellaisia juttuja, jotka kontekstistaan irrotettuna kuulostavat hurjilta mutta joissa on ollut ja on edelleen pointti.

– Tämän vuoksi en voi “irtisanoutua” kollektiivisesti toimittajan sitaattilistasta. En liioin voi käyttää koko EU-vaaleja käsittelevää tiedotustilaisuutta siihen, että käymme yksi kerrallaan läpi toimittajan sitaattikokoelmaa ja yksittäisten sitaattien taustaa ja merkitystä. Vaihtoehdoksi jää se, että mikrofoni otetaan pois toimittajalta ja annetaan sellaiselle toimittajalle, jolla on jotakin päivän teemaan liittyvää kysyttävää, Halla-aho päivittää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE