Politiikka

Halla-aho haluaa Soinin ulos hallituksesta – ”Pitäisin luontevana, että väistyvä puheenjohtaja väistyisi eturivistä”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Perussuomalaisten lauantaina valittu uusi puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho toivoo puolueen entisen puheenjohtajan Timo Soinin luopuvan ulkoministerin tehtävästä.

– Pitäisin luontevana, että väistyvä puheenjohtaja väistyisi eturivistä ja antaisi tilaa sellaisella linjalle, jolle puoluekokousväki on nyt selkeästi antanut mandaattinsa tässä puoluekokouksessa.

– Se on selvää, että perussuomalaiset eivät valinneet minua ainostaan siksi, että olen niin vetreä ja komea vaan he halusivat nimenomaan ottaa kantaa puolueen imagoon ja linjaan. On aivan selvää, että tämän linjan täytyy näkyä myös meidän keskeisten valtakeskittymien puitteissa kuten ministeriryhmässä ja puoluehallituksessa.

Kysymykseen siitä tarkoittaako tämä sitä, että Soinin tulisi luopua ulkoministerin tehtävästä, Halla-aho vastasi näin.

– Aion käydä tästä asiasta keskustelun perussuomalaisten ministerien kanssa ja toivon, että tästä päästään niin sanotusti kaikkia osapuolia tyydyttävään lopputulokseen.

– Haluan sitoa eduskuntaryhmän nykyistä paremmin ministerinimityksiin, koska nimitykset on tehty tähän asti osittain sääntöjen puutteellisuuden vuoksi tavalla, joka ei todellisuudessa mahdollistanut eduskuntaryhmän kuulemista. Minun mielestäni se on suuri ongelma.

Halla-aho tiedosti, että puheenjohtajavaalin tulos herättää puolueessa kuohuntaa ja korosti pyrkivänsä pitämään perussuomalaiset yhtenäisenä.

– Tässä on nyt tiettyjä jännitteitä ilmassa, jotka saattavat valitettavasti purkautua harkitsemattomilla tavoilla. Haluan korostaa tätä nyt tämän ja huomisen päivän puheenvuoroissani, että me jatkamme yhtenä joukkona eteenpäin.

– Luulen, että puoluekokousväki haluaa lähettää hyvin voimakkaan signaalin siitä minkälaisilla teemoilla he haluavat puolueen profiloituvan jatkossa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat