Politiikka

Halla-aho haukkuu kohuesityksen lyttyyn: ”Kaikkein järjettömintä Suomen uudistuksessa on se, että siinä yritetään korjata asioita, jotka eivät ole rikki”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho haukkuu hallituksen valinnanvapausesityksen maan rakoon. on paraikaa lausuntokierroksella.

– Valinnanvapautta, erityisesti asiakasseteliä, lähestytään itsetarkoituksena. Poliitikot väittävät saaneensa kansalta mandaatin toteuttaa mikä tahansa uudistus, joka perustuu valinnanvapaudelle, koska suurin osa suomalaisista kannattaa valinnanvapautta. Kansalaisilla ei kuitenkaan oikeasti ole käsitystä siitä, mitä on tapahtumassa – tämäkin tietysti palvelee asiaa ajavia tahoja.

– Missään muualla maailmassa ei ole tehty tällaista uudistusta. Edes se, mitä Ruotsissa on tehty, ei toimi. Kaikkein järjettömintä Suomen uudistuksessa on se, että siinä yritetään korjata asioita, jotka eivät ole rikki. Perusterveydenhuollon jonoja voidaan lyhentää muilla tavoin kuin luomalla yksityisten suuryritysten pussiin pelaava ylimitoitettu uudistus, jota kauniisti kutsumme ”valinnanvapaudeksi”, Halla-aho arvostelee.

Halla-aho sanoo, että muun muassa Valtiontalouden tarkastusvirasto on tuonut julki, että soteuudistukselle asetetut säästötavoitteet ovat myös epärealistisia. Miljardeja suomalaisten veronmaksajien rahaa siirretään yksityisille toimijoille.

– Maakunta eli siis lopulta valtio ja veronmaksajat kantavat taloudellisen ja muun vastuun yksityisten yritysten edesottamuksista. Kahden kerroksen palvelut eivät ole häviämässä, päinvastoin. Hyvätuloisilla ja hyvinvoivilla menee jatkossa entistä paremmin. Monilla muilla, etenkin suurten kaupunkien ulkopuolella, yhä huonommin.

Ps-johtajan mielestä kyseessä on valtava taloudellinen ja sosiaali- ja terveyspoliittinen keikaus.

– Ei sitä voi tiivistää sloganeihin, joilla hallitus yrittää saada kansalaisia uskomaan tähänkin vedätykseen. Kokoomuksen innokkuus ja motiivit on helppo ymmärtää, mutta hallituksessa on kaiketi pari muutakin puoluetta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat