Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Halla-aho: ”OAJ:n tyrmistys on perin koomista”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on ottanut Facebookissa kantaa puolueen nuorisojärjestön kohua herättäneen kampanjan reaktioihin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Puolueen nuorisojärjestö on sosiaalisessa mediassa pyytänyt tietoja opetuksen puolueellisuudesta ja siitä, käsitelläänkö perussuomalaisia opetuksessa toisin kuin muita puolueita.

– Jokseenkin jokainen perussuomalainen vanhempi, jolla on kouluikäisiä lapsia, tietää, että kouluissa pakkosyötetään poliittisia ja puoluepoliittisia näkemyksiä, eli lähinnä hehkutetaan maahanmuuttoa, lietsotaan ilmastopaniikkia ja haukutaan perussuomalaisia, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Hänen mielestään on hyvin mielenkiintoista, että ”kun perussuomalaiset haluavat kartoittaa tätä ilmiötä, puoluetta syytetään yrityksistä viedä puoluepolitiikka kouluihin”.

– Me haluamme sen pois sieltä.

Halla-aho epäilee, että ”jos opettajat laajasti haukkuisivat vihreitä ja vasemmistoa ja joku haluaisi puuttua siihen tai vaatisi kyseisten opettajien ilmiantamista, media tuskin parkuisi DDR-tyylisistä ilmiantokampanjoista”.

Opetusalan ammattijärjestö (OAJ) otti perussuomalaisten kampanjaan voimakkaasti kantaa ja ilmoitti, ettei se hyväksy minkäänlaista poliittista ilmiantokampanjaa, jonka kohteena ovat muun muassa opettajat.

– OAJ:n tyrmistys on perin koomista. Koulujen pitää turvata lasten oikeus objektiiviseen ja neutraaliin opetukseen, ei tiettyjen opettajien oikeutta käyttää opetustilannetta omien poliittisten näkemystensä julistamiseen, Halla-aho kirjoittaa.

Hänen mielestään on ”hiukan vaikea ymmärtää, mistä OAJ ja vasemmistolainen opetusministeri ovat huolissaan, jos tällaista ilmiötä ei kouluissa ole”.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
3.3.2021
Vielä vuosi sitten kilisteltiin, mutta kyltit kertoivat jo, mitä tuleman pitää
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE