Politiikka

Halla-aho onnittelee Touko Aaltoa – muistuttaa peritystä puhelinnumerosta

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho onnitteleet vihreiden uutta puheenjohtajaa Touko Aaltoa Facebookissa.

– Onnittelut Touko Aallolle, joka valittiin demokraattisesti puolueensa johtoon!

– Onnea myös vihreille laajemmin siitä, että nämä selviytyivät kampanjasta ja vaalista yhtenäisinä, hän jatkaa sarkastisesti.

Aaltoa Halla-aho kehuu sympaattiseksi ja fiksuksi.

– Pyöräilyn ja muutaman muun asian ohella meitä yhdistää sekin, että Aalto peri minulla olleen eduskuntapuhelinnumeron ja saa sen vuoksi aika paljon minulle tarkoitettua palautetta.

– Totean kommenttina uutiseen, että myös vihreät kelpaavat perussuomalaisille, kunhan muuttavat maahanmuuttolinjaansa hiukan järkevämmäksi, ja alkavat ymmärtää, että sähkö ei tule pistorasiasta, Halla-aho päivittää ja viittaa Talouselämän uutiseen.

Sen mukaan puheenjohtajaksi valittu Aalto ei sulkenut mitään puoluetta tulevien hallituskumppaneiden piirin ulkopuolelle. Jopa Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset voisivat kelvata.

– Jos Halla-ahon persut muuttavat linjaansa, niin että muistetaan luonnon monimuotoisuus, taistellaan ilmastonmuutosta vastaan ja turvapaikkapolitiikka muuttuu inhimillisemmäksi, niin sitten sekin olisi mahdollista, Aalto sanoi uutisen mukaan.

Aalto arvioi hallitusyhteistyön mahdollisuutta perussuomalaisten ja Uusi vaihtoehto -ryhmän kanssa ennen valintaansa myös Demokraatin haastattelussa.

– Edit: Synergian näkökulmasta olisi toki ollut kätevämpää jos Emma Kari olisi voittanut. Vuodesta 2019 alkaen kahden suurimman puolueen johto olisi istunut Helsingin kaupunginvaltuustossa samassa pulpetissa. Mikäs siinä olisi ollut neuvotellessa.

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat