Politiikka

Halla-aho tyrmää Sipilän ehdotuksen pakolaiskiintiön kasvattamisesta – ”On syytä epäillä pääministerin arvostelukykyä”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan Suomen pakolaiskiintiötä ei tule kasvattaa.

– Vaikka kiintiöpakolaiset sinänsä ovat pienen mittaluokan kysymys verrattuna spontaanisti Suomeen hakeutuviin turvapaikanhakijoihin, ehdotus pakolaiskiintiön nostamiseksi nykyisessä tilanteessa on vastuuton ja symbolisesti merkittävä, Halla-aho sanoo tiedotteessaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi aikaisemmin tänään Yleisradion haastattelussa olevansa valmis lähes kolminkertaistamaan Suomen pakolaiskiintiön 2000 henkeen vuodessa.

Halla-aho korostaa, että ensinnäkin Suomi on yksi harvoista EU-maista, jotka ovat toteuttaneet täysimääräisesti osuutensa Italiaan ja Kreikkaan tulleiden turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista.

– Toiseksi Suomi oli vuonna 2015 väkilukuun suhteutettuna yksi keskeisistä turvapaikanhakijoiden kohdemaista. Kolmanneksi turvapaikanhakijoiden vuotuinen määrä on edelleen lähes kaksinkertainen suhteessa vuoden 2015 kriisiä edeltäneeseen tasoon.

Perussuomalaiset toivovat, että pääministerin puheet pakolaiskiintiön nostosta ovat pelkkää teatteria, jolla halutaan antaa hallituksen äänettömänä yhtiömiehenä toimiville Sinisille mahdollisuus profiloitua ”tiukan linjan” kannattajina.

– Mikäli näin ei kuitenkaan ole, on syytä epäillä pääministerin arvostelukykyä, Halla-aho kirjoittaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat