Politiikka

”Halla-ahon kommentteja ei voi vaieten sivuttaa” – SDP:n Lindtman vetoaa kansallisen yhtenäisyyden puolesta

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman vetosi sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokouksen avauspuheessaan Kouvolassa kansallisen yhtenäisyyden puolesta. Hänen mukaansa Turun tapahtumien jälkeen Suomalaisen yhteiskunnan vahvuus mitataan nyt siinä, ettemme kriisin hetkellä lisää vastakkainasettelua ja luo eripuraa eri ihmisryhmien välille, vaan tuemme toisiamme tällaisen väkivallan uhan edessä.

– Vastuullisten poliittisten toimijoiden tehtävänä on nyt vaalia kansallista eheyttä, torjua väkivalta, kaikkinainen ääriajattelu ja ihmisvihan lietsonta. Tässä puoluejohtajilla ja poliittisilla päättäjillä on Suomen kansan edessä aivan erityinen vastuu, Lindtman sanoi.

”Halla-aho näkee vaivaa kyseenalaistaa sen, että maahanmuuttajat olisivat auttaneet puukotuksen uhreja.”

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon toiminta erottuu hänen mukaansa muiden poliittisien päättäjien toiminnasta.

– Kanssaihmisten auttamiseksi monet Turussa kohtalokkaana perjantaina läsnäolleet laittoivat oman henkensä likoon, heidän joukossaan myös maahanmuuttajat. Europarlamentaarikko Halla-aho sen sijaan näkee vaivaa kyseenalaistaa sen, että maahanmuuttajat olisivat auttaneet puukotuksen uhreja.

– Halla-ahon kommentit ovat paljon puhuvia. Niitä ei voi vaieten sivuuttaa, sillä juuri tällainen toiminta lietsoo, ei vähennä vastakkainasettelua maassamme. Ja väestöryhmien vastakkainasettelu ja pelko ovat juuri sitä toimintaa, johon terrorismilla pyritään.

Lindtman toivookin kansalaisten toimivan siten, että Turun puukotukset kokoavat suomalaiset yhtenäisenä toimintaan terrorismia, ääriajattelua ja suvaitsemattomuutta vastaan.

– Miten tässä onnistumme, sen mukaan meitä jälkipolvet myöhemmin arvioivat.

–  Kun seuraavan kerran eduskuntapuolueiden puheenjohtajat tapaavat tasavallan presidentti Sauli Niinistön, on syytä toivoa, että tästä tapaamisesta lähtee yhtenäinen viesti suomalaisille: Suomi torjuu yksimielisesti terrorismin, väkivallan ja sillä uhkaamisen sekä kaikenlaisen ihmisvihan ja väestöryhmien vastakkainasettelun

Jutun kuva on päivitetty klo 11:21.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat