Politiikka

”Halla-ahon maailmankuva jopa darwinistinen” – Lindtman vaatii hallituspuolueilta johtopäätöksiä

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi lauantaina valitun Jussi Halla-ahon linjapuhe vahvistaa kuvaa siitä, että Suomeen on syntynyt uusi oikeistopopulistinen puolue.

– Jussi Halla-ahon maailmankuva on julma. Köyhät asetetaan vastakkain ja pannaan tappelemaan keskenään. Sen sijaan hyväosaisten, rikkaiden roolista ei mainita sanaakaan. Halla-ahon eiralaiseen maailmankatsomukseen ei rikkaiden vastuu mahdu – olivatpa he sitten Suomessa tai maailmalla, Lindtman kirjoittaa Facebookissa.

Lindtmanin mukaan Halla-ahon rajojen sulkemista ajava linja tekisi suomalaisista yhteistyön maailmassa ei-toivottuja.

Tällaisen ihmiskäsityksen sosialidemokraatit torjuvat jyrkästi.

– Halla-ahon maailmankuvaa voisi luonnehtia jopa darwinistiseksi, jossa ihmisarvo on välineellinen, ei arvo sinänsä. Halla-aho sulkee silmänsä ihmisten hädältä.

– Tällaisen ihmiskäsityksen sosialidemokraatit torjuvat jyrkästi. Meille ihmisarvo on jakamaton. Se tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset – meillä ja maailmalla – ovat oikeutettuja elämään yhdenvertaisina, riistosta ja sorrosta vapaana.

Lindtmanin mukaan keskustan ja kokoomuksen on tehtävä nyt johtopäätöksensä.

– Muutoin viesti suomalaisille on Halla-ahon maailmankuvan hyväksyminen ja Suomen maineen pilaaminen maailmalla itsenäisyytemme juhlavuonna.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat