Politiikka

Halla-ahon varapuheenjohtajasuosikki: ”Rahaliitto on epäonnistunut poliittinen projekti”

Lehtikuva
Laura Huhtasaari (kuva vuodelta 2016).
Lehtikuva
Laura Huhtasaari (kuva vuodelta 2016).
Lehtikuva
Laura Huhtasaari (kuva vuodelta 2016).

Kansanedustaja Laura Huhtasaarta (ps.) on arvuuteltu ministerinimenä, mikäli Jussi Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Tänään Jyväskylän puoluekokouksessa Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi.

1. varapuheenjohtajan vaali on toistaiseksi käymättä, mutta Halla-aho on nimennyt Huhtasaaren varapuheenjohtajasuosikikseen. Näin ollen, jos Halla-aho on Brysselissä, Huhtasaari saisi paljon valtaa kotimaan politiikassa – olettaen, että hallitus pysyy kasassa ja perussuomalaiset siinä.

Esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo on sanonut Halla-ahon valinnasta Verkkouutisille, että kyseessä on vakavan pohdinnan paikka.

Huhtasaari sanoo olevansa hyvällä fiiliksellä Jussi Halla-ahon puheenjohtajuuden selvittyä jo ensimmäisellä kierroksella.

– Nyt on pakko sanoa, että kyllä minä ajattelin, että kyllä tämä menee toiselle kierrokselle, vaikka minä arvasin Brexitin ja Trumpin. Arvasin, että Jussi Halla-aho voittaa, mutta minä ajattelin, että tämä menee toiselle kierrokselle.

Ennustatteko myrskyä vai jatkuuko kaikki normaalisti?

– En minä ainakaan mitään myrskyä ennusta. Kaikki me olemme ihmisiä ja me teemme tiimityötä ja yhteistyötä. Sitä on Suomen politiikka.

Uskotte, että hallitusyhteistyö jatkuu ihan normaalisti?

– Kaikki jää nähtäväksi, mitään ei pidä betonoida eikä lyödä lukkoon eikä neuvottelupöytään koskaan pidä mennä takki auki.

Julkisuudessa on veikkailtu, että jotkut perussuomalaisten kansanedustajat voisivat jättää puolueen, jos Halla-aho valitaan johtoon.

– Mistä me tiedetään. Ei minulla ole kyllä mitään tietoa, että kukaan kansanedustaja lähtee.

Tuleeko teistä ulkoministeri, tai onko asiasta ollut mitään puhetta?

– Ei ei, ei tommoisia…, Huhtasaari sanoo eikä ota asiaan kantaa.

Huhtasaari katsoo, että nyt kirkastetaan perussuomalaisten linjaa.

– Meistä tulee oikeasti uskottava vaihtoehto. Kahden vuoden aikana olemme menettäneet kannatusta. Meitä äänestetään vain niin kauan kuin me olemme vaihtoehto ja nyt meistä tulee uskottava vaihtoehto niille asioille, mitkä ovat äärimmäisen tärkeitä meidän isänmaan kannalta, koska ihan oikeasti Suomen vapaus on kiinni perussuomalaisten tarinasta.

Huhtasaari sanoo, että valtiollisen itsemääräämisoikeuden pitää olla Suomella eikä EU:lla.

– Tämä rahaliitto on epäonnistunut poliittinen projekti, joka ei taloudellisesti ole millään tavalla perusteltavissa ja jos oma rahapolitiikka on itsenäisyyttä. Toinen asia on maahanmuuttopolitiikka. Meidän pitäisi ottaa mallia Sveitsistä, Japanista, Australiasta ja Kanadasta, niistä missä on onnistuttu.

Tuleeko teistä (perussuomalaisista) ruotsidemokraattien Suomen versio?

– Ruotsidemokraatit on nyt noussut toiseksi suosituimmaksi puolueeksi. Heillä on kannatusta, mutta eihän tietenkään ole koskaan kopio mistään toisesta maasta, että kyllähän me olemme perussuomalaiset, mutta varmasti paljon samanlaisia tavoitteita on ruotsidemokraattien kanssa.

Hallituspuolueiden puheenjohtajien on määrä tavata maanantaina.

– Halla-aho on ainakin hirveän yhteistyökykyinen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat