Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Hallintovaliokunnan sd-jäsenet: Hallituksen uudistus voi tuoda jopa 150 000 työllistä

SDP
Kuvassa vasemmalta lukien Eveliina Heinäluoma, Aki Lindén, Piritta Rantanen ja Heidi Viljanen.

Hallintovaliokunnassa istuvat SDP:n kansanedustajat Eveliina Heinäluoma, Aki Lindén, Piritta Rantanen ja Heidi Viljanen pitävät hallituksen esitystä oppivelvollisuuden laajentamisesta tärkeänä panostuksena osaamiseen ja työllisyyteen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Oppivelvollisuuden laajentamisella on erittäin kunnianhimoiset tavoitteet ja se on yksi vaalikauden tärkeimmistä tulevaisuusuudistuksista. Sen myötä kavennetaan oppimiseroja, taataan jokaiselle nuorelle toisen asteen tutkinto ja sitä kautta valmiudet työelämässä pärjäämiseen sekä torjutaan syrjäytymistä, he painottavat tiedotteessaan.

Kansanedustajat toteavat, että talouspolitiikan arviointineuvoston mukaan oppivelvollisuusiän pidennys kahdella vuodella synnyttäisi pitkällä aikavälillä noin 140 miljoonan euron hyödyn julkiseen talouteen.

He kirjoittavat, että STTK on arvioinut oppivelvollisuuden pidentämisen 18 ikävuoteen mahdollisesti hallituksen tehokkaimmaksi yksittäiseksi työllisyystoimenpiteeksi, jolla voitaisiin saavuttaa jopa 150 000 uutta työllistä.

– Monen alueen kasvu ja menestys perustuu tänä päivänä korkeaan osaamiseen. Tämä tulee korostumaan entisestään tulevaisuudessa. Siksi uudistus vahvistaa sekä suomalaisen yhteiskunnan että hyvinvointivaltion tulevaisuuden näkymiä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
26.1.2021
Maksatko mielelläsi lisää veroja vai oletko siihen valmis? Piru asuu yksityiskohdissa – näin EVAn analyysi johti harhaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE