Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Hallintovaliokunta puoltaa soten ja pelastustoimen uudistusta

iStock

Eduskunnan hallintovaliokunta puoltaa lausunnossaan soten ja pelastustoimen uudistusta. Lausunto valmistui tiistaina. Siihen sisältyvät perussuomalaisten eduskuntaryhmän ja kokoomuksen eduskuntaryhmän eriävät mielipiteet.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uudistuksessa sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu siirretään kunnilta ja kuntayhtymiltä itsehallinnollisille hyvinvointialueille, joissa ylintä päätösvaltaa käyttää suoralla vaalilla valittava aluevaltuusto. Uudistuksessa kunnista ja kuntayhtymistä siirtyy hyvinvointialueiden palvelukseen vanhoina työntekijöinä noin 200  000 ihmistä.

Hallituksen esityksen mukaan hyvinvointialueiden rahoitus perustuu täyteen valtionrahoitukseen asiakasmaksuja lukuun ottamatta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE