Politiikka

”Hallituksen ajattelutapa osoittaa arvostuksen puutetta” – Antti Rinne nöyränä SDP:n ykköspaikasta: Ihmisten luottamus täytyy lunastaa joka päivä

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Demokraatille olevansa iloinen siitä, että ihmisten luottamus sosialidemokraatteihin vahvistuu, ainakin mikäli Ylen perjantaiaamuna julkaisemaan kannatusmittaukseen on uskominen.

– SDP:n kannatuksen vahvistuminen näyttää olevan trendi. On hienoa nähdä, että olemme tänään julkaistussa gallupissa ykköspaikalla, Rinne kuvailee.

Hän ei kuitenkaan usko ilmaisiin tuloksiin. Työtä on jatkettava hartiavoimin.

– Ihmisten luottamus täytyy lunastaa joka päivä.

Rinne huomauttaakin, että galluptulokset vaihtelevat viikosta ja kuukaudesta toiseen. Aina edes prosenttiyksikön suuruisille vaihteluille ei välttämättä löydy mitään erityistä syytä.

– Yksittäiset gallupit eivät sinällään ole tärkeitä. Mutta jos katsoo pidempään jatkunutta kehitystä, voidaan havaita, että luottamus sosialidemokraatteihin on lisääntynyt.

Rinne kehaiseekin, että SDP:n puolueroganisaatiossa, eduskuntaryhmässä sekä europarlamenissa tehdään hyvää työtä.

– Olen hirveän tyytyväinen. Tämän lisäksi puolueväki on ollut aktiivisesti mukana tekemässä puolueen ohjelmatyötä.

Hallituksen ajattelutapa osoittaa arvostuksen puutetta.

Yle julkaisi tänään kannatusmittauksen, jonka mukaan SDP on kiivennyt Suomen suosituimmaksi puolueeksi. Toisena on kokoomus 20 prosentin kannatuksella ja kolmantena keskusta 17 prosentin kannatuksella.

Sosialidemokraattien kannatus oli noussut 2,3 prosenttiyksikön verran tammikuusta. Kokoomuksen kannatus osoitti gallupissa viimein heikkenemisen merkkejä, puolueen kannatus tipahti 0,8 prosenttiyksikköä. Kyselyn virhemarginaali oli puolestaan 2,1 prosenttia.

Huomionarvoista on lisäksi se, että mittauksessa ei vielä otettu huomioon viime päivien sote-käänteitä, sillä vastaukset kerättiin 07.02.2018–28.02.2018.

Rinne analysoi galluptulosten kertovan, että moni tavallista elämää elävä suomalainen kokee hallituksen arvostuksen olevan heitä kohtaan heikko. Esimerkiksi SDP:n puheenjohtaja nostaa hallituksen ajaman työttömien aktiivimallin.

– Malli ei ole pelkästään työttömien asia. Ihmiset ovat havainneet hallituksen ajattelutavan aktiivimallin taustalla. Malli osoittaa, että hallitus pitää työttömyyden kouriin joutuneita suomalaisia laiskoina, ja tarjoaa heille keppiä, Rinne perustelee.

– Tämä hallituksen ajattelutapa osoittaa arvostuksen puutetta. Pidän tätä yhtenä syynä sille, miksi hallitusta kohtaan koettu luottamus nyt heikkenee.

Haluamme, että ihmisten turvallisuus ja heidän palvelunsa säilyvät.

Kuten eduskunnan kevätkauden ensimmäinen kuukausi on näyttänyt, täysistuntosalissa ja valiokunnissa käsitellään paraikaa suuria asioita. Rinne korostaa, että SDP haluaa olla nöyrästi ja johdonmukaisesti uudistamassa suomalaista yhteiskuntaa, tuoden voimakkaan muutoksen kourissa olevan maailman keskelle myös luottamusta.

– SDP on kevään keskusteluissa voimakkaasti ihmisten puolella. Haluamme, että ihmisten turvallisuus ja heidän palvelunsa säilyvät, Rinne kertoo viitaten keskusteluun sote-uudistuksesta sekä tiedustelulakipaketista.

Rinne korostaa, että valtion keräämät verovarat eivät saa olla ”mitään helppoa rahaa jollekin tehdä voittoa”.

– Sipilän hallituksen tavoitteena näyttää olevan muuttaa Suomea voimakkaasti eri sektoreilla markkinamalliseksi yhteiskunnaksi.

– Sosialidemokraatit tulevat kaikella voimallaan pitämään huolta siitä, että yhteiset verorahat käytetään ihmisten palveluihin ja turvaverkkoihin sekä niissä olemassaolevien ongelmien korjaamiseen.

Juttua muokattu viimeksi klo 15:45.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat