Politiikka

”Hallituksen jääräpäisyys on surullista” – Helsingin pormestari Vapaavuori pettyi Fimea-päätökseen

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

 

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan hallituksen jääräpäisyys epäonnistuneimmassa alueelllistamisessa on surullista. Kommentillaan Vapaavuori tarkoittaa hallituksen päätöstä jättää lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean pääpaikka Kuopioon.

Hänen mukaansa EU:n lääkevirasto EMA:n haku vaikeutuu entisestään hallituksen päätöksellä. Vapaavuori kommentoi asiaa Twitterissä.

Hallitus pyrkii mahdollistamaan EU:n lääkeviraston hakemista Helsinkiin.

Hallitus päätti aikaisemmin tänään, että Fimean pääpaikka jää Kuopioon, mutta virkoja ei siirrettäisi sinne aiemman suunnitelman mukaisesti.

Hallituspuolueiden kompromissin mukaan virkoja voidaan jatkossa perustaa niille paikkakunnille, joilla se on tarkoituksenmukaista.

Käytännössä tällä hallitus pyrkii mahdollistamaan EU:n lääkeviraston hakemista Helsinkiin.

STT:n tietojen mukaan hallituksessa pohditaan vielä tapaa, jolla Kuopiolle kompensoitaisiin sitä, ettei sinne siirry Fimean työpaikkoja aiemmin suunnitellussa laajuudessa.

Vapaavuori (kok.) kertoi aiemmin tällä viikolla, että Helsinki tekee jo kovaa vauhtia hakemusta lääkeviraston saamiseksi kaupunkiin, kun valtio ei ole pystynyt päättämään, mihin virastoa haetaan. Aikaa hakemiseen on tämän kuun loppuun. EU-maiden on määrä päättää marraskuussa siitä, mihin maahan virasto sijoitetaan.

Fimealla on toimipaikat Helsingin ja Kuopion lisäksi Turussa ja Oulussa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat