Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Hallituksen kuntapäätöksille kiitosta – ”Erittäin tärkeä asia”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Lukuisat sd-edustajat kiittelevät hallituksen kuntapäätöksiä budjettiriihessä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Esimerkiksi peruspalveluiden valtionosuuksiin tehdään kertaluonteinen 300 miljoonan euron korotus. Korotus kohdistetaan samoin jakoperustein kuin vuoden 2020 tukipaketissa.

”Kunnille ja sairaanhoitopiireille tullaan valtion toimesta korvaamaan täysmääräisesti koronaan välittömästi liittyvät testaus- ym. menot. Lisäksi syksyn 2020 lisätalousarvioesityksessä kunnille ja sairaanhoitopiireille on tarkoitus osoittaa yhteensä 600 miljoonaa euroa. Tämä on erittäin tärkeä asia”, Paula Werning sanoo tiedotteessa.

”Kuntien taloudellinen tilanne on Suomessa vaikea. Koronakriisin on vaikeuttanut jo entisestään monien kuntien haastavaa taloudellista tilannetta. Verotulojen lasku ja samalla sosiaali- ja terveydenhuollon menot ovat kurittaneet rajusti kuntien taloutta. Valtio korvaa täysimääräisesti koronaviruksen kunnille aiheuttamat taloudelliset menetykset ja valmistautuu tukemaan kuntia niiden laajentuneissa työnkuvissa. Hallituksen kuntatalouden tukipaketti auttaa kuntia pääsemään vaikeimman taloudellisen vaiheen ylitse ja vahvistamaan talouttaan sekä luomaan valmiuksia koronaepidemian jälkeiseen jälleenrakennusvaiheeseen”, Tuula Väätäinen puolestaan sanoo.

Heidi Viljanen pitää nyt esitettyjä toimia erittäin tärkeinä koko Suomen hyvinvoinnin kehittämiseksi ja koronakriisistä selviämiseksi. Viljanen nostaa hallituksen esittämistä toimista esiin erityisesti kuntien tukemisen, koronan hoitoon keskittyvät toimet ja hoitovelan purun.

”On tärkeää, että valtio tukee kuntia, jotta kunnissa päästään toteuttamaan niiden perustehtävää, asukkaiden palveluista huolehtimista. Tässä tilanteessa, jossa korona vaikuttaa vakavasti arkeemme, on entistä tärkeämpää katsoa eteenpäin ja tehdä vahvoja tulevaisuusinvestointeja”, Viljanen toteaa niin ikään tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE