Politiikka

Hallituksen malli loukkaa suomalaisten oikeudentuntoa – Työttömien Keskusjärjestöön tullut lukuisia yhteydenottoja

Jukka-Pekka Flander
Kansanedustaja Satu Taavitsainen kannustaa kansalaisia allekirjoittamaan aloitteen ja olemaan siten osa muutosvoimaa.
Jukka-Pekka Flander
Kansanedustaja Satu Taavitsainen kannustaa kansalaisia allekirjoittamaan aloitteen ja olemaan siten osa muutosvoimaa.
Jukka-Pekka Flander
Kansanedustaja Satu Taavitsainen kannustaa kansalaisia allekirjoittamaan aloitteen ja olemaan siten osa muutosvoimaa.

Työttömien Keskusjärjestön mielestä hallituksen tulee ryhtyä pikaisiin toimiin peruuttaakseen joulun alla päätetyt työttömyysturvalain muutokset. Uudistettu laki astuu voimaan tammikuun alussa.

Kansalaisaloitteen lain kumoamiseksi allekirjoitti lyhyessä ajassa jo yli 50 000 kansalaista. Kansalaisaloitteen pohjalta asia tulee uudelleen esille eduskunnassa.

Lakimuutos velvoittaa työttömiä työhön tai koulutukseen. Jos työtön ei osoita riittävää aktiivisuutta 65 päivän tarkastelujaksossa, työttömyysetuus heikkenee 4,65 prosenttia. Aloitteessa todetaan, että laki rankaisee kansalaista asioista, jotka eivät ole hänen päätettävissään.

Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski pitää erittäin hyvänä, että kansalaiset ovat olleet aktiivisia ja tuoneet esiin mielipiteensä. Lakia pidetään syrjivänä ja epätasa-arvoisena.

– Heidänkin, jotka eivät ole vielä osallistuneet ja haluaisivat osallistua, kannattaa nyt allekirjoittaa kansalaisaloite. Työttömyysturvan aktiivimalli selvästi loukkaa suomalaisten oikeudentuntoa, siitä kertovat myös lukuisat yhteydenotot keskusjärjestöön, Haapakoski sanoo.

Mitä enemmän nimiä kertyy, sitä tehokkaampi vaikutus aloitteella on.

Työttömien Keskusjärjestön puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen on ilahtuneena seurannut nimien kertymistä kansalaisaloitteeseen.

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen päätös aktiivimallista on ihmisten oikeustajun vastainen ja työttömät ovat kokeneet sen ihmisarvoa alentavaksi. Mitä enemmän nimiä kertyy, sitä tehokkaampi vaikutus aloitteella on. Kannustan ihmisiä allekirjoittamaan aloitteen ja olemaan osa muutosvoimaa, sanoo Taavitsainen.

– On rakennettava sellainen Suomi, jossa talouskasvun hedelmät jaetaan nykyistä oikeudenmukaisemmin. Joulun hengessä muistutan, että kristillinen tasajako ei tarkoita kaikille yhtä paljoa, vaan niille enemmän, jotka tarvitsevat enemmän.

Työttömät tarvitsevat Taavitsaisen mielestä rangaistusten sijaan kannustusta ja toivoa paremmasta.

– Hyvätuloisten verojen alennukset hallituksen olisi pitänyt jättää tekemättä ja laittaa ne rahat palkkatukeen, jolloin työttömiä olisi päässyt töihin, Taavitsainen päättää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat