Politiikka

”Hallituksen nyt ilmaisema kanta on kuin joululahja” – soten asiakasseteliin tuli täsmennyksiä

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Hallitus kertoo täsmentäneensä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen valinnanvapausmallia lausuntokierrokselta saadun palautteen perusteella.

Hallituksen mukaan muun muassa asiakasseteliä koskevia säännöksiä on täsmennetty niin, että asiakassetelin velvoittavuus ei enää koske erikoissairaanhoitoa.

Asiakassetelin asema on ollut yksi keskeisistä pulmista valinnanvapauden valmistelussa.

Hallituksen on määrä antaa esityksensä valinnanvapauslaista eduskunnalle viimeistään maaliskuun alussa.

Keskustalaiset sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenet ehtivät jo ilmaista tyytyväisyytensä, että palaute on otettu huomioon.

– Useat lausunnon antajat arvioivat valinnanvapauslainsäädäntöluonnokseen sisältyneen asiakassetelin vaarantavan julkisen erikoissairaanhoidon tuottamisen. Pykäliä on nyt muokattu toivotulla tavalla. Julkiset sote-palvelut turvataan, eikä päivystystoiminta vaarannu. Tehty ratkaisu turvaa maakunnan mahdollisuuden valinnanvapauden hallittuun käyttöön.

Keskustan edustajat muistuttavat, että sekä palveluiden käyttäjät, että sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset odottavat, että sote-uudistus saadaan maaliin ja epävarma tilanne selkiytyy.

– Eri puolilla Suomea on tehty hyvää valmistelutyötä ja hallituksen nyt ilmaisema kanta on kuin joululahja, joka tuo työrauhan kentälle.

Lausuntoja saatiin määräajassa 703.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat