Politiikka

”Hallituksen omistajapolitiikalla voi olla tällaisia seurauksia” – Sd-edustaja pitää jakelun keskeytystä ymmärrettävänä reaktiona

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Entinen omistajaohjausministeri, SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero (kuvassa) pitää Nesteen työntekijäpuolen päätöstä keskeyttää polttoaineen jakelu ensi viikoksi ymmärrettävänä reaktiona.

Nesteen henkilöstöryhmät kertoivat aikaisemmin tänään keskeyttävänsä polttoaineen jakelun juhannuksen jälkeen vastalauseena pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen omistajapolitiikalle.

Paateron mielestä samalla jakelun keskeytys muistuttaa kaikkia suomalaisia siitä, millaisia seurauksia hallituksen omistajaohjauspolitiikalla voi olla.

Tulevaisuudessa valtion omistusosuutta Nesteessä voidaan laskea 33,4 prosenttiin nykyisestä 50,1 prosentista.

– Valtion kehitysyhtiöön siirrettävää omaisuutta uhkaa myyminen, Paatero toteaa.

– Samalla on kyseenalaista, että meillä on tällainen yhtiö jonka omaisuus, varat ja tuotot muodostavat ihan oman budjettinsa eduskunnan ulottumattomiin.

Strategisten yhtiöiden enemmistöomistuksesta ei tulisi luopua.

Paateron mukaan strategisten yhtiöiden, kuten Nesteen, enemmistöomistuksesta ei tulisi luopua. Hän korostaa, että yhtiöitä tulisi kehittää pitkäjänteisesti.

Hänestä on kyseenalaista, miten yhtiötä kyettäisiin ylipäätään viemään eteenpäin, mikäli valtio ei olisi enemmistöomistajana.

– On muistettava, että Nesteen kohdalla puhutaan myös strategisesti ja huoltovarmuuden turvaamisen kannalta äärimmäisen tärkeästä yhtiöstä.

Jutun kuva on päivitetty klo 15:26.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat