Politiikka

”Hallituksen politiikka viemässä eväät työurien pidentämiseltä” – SDP:n Filatov: Työttömyys on suurin huoli

Jukka-Pekka Flander
Tarja Filtovin mukaan hallituksen politiikka vie eväät tuottavuuden kasvulta ja työurien pidentämiseltä.
Jukka-Pekka Flander
Tarja Filtovin mukaan hallituksen politiikka vie eväät tuottavuuden kasvulta ja työurien pidentämiseltä.
Jukka-Pekka Flander
Tarja Filtovin mukaan hallituksen politiikka vie eväät tuottavuuden kasvulta ja työurien pidentämiseltä.

Eduskunnan työ- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja, SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Tarja Filatov vieraili Ay-väen Sosialidemokraattien kevätkokouksessa keskiviikkona.

Puheenvuorossaan Tarja Filatov suomi porvarihallitusta työelämätuntemuksen puutteesta:

– Valmistelussa olevat lakimuutokset koeajan pidentämisestä ja esimerkiksi määräaikaisen työsopimuksen solmimisen perusteitten löysentämisestä toteutuessaan siirtävät työnantajavastuuta työnantajalta työntekijällä, muistuttaa Filatov.

SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja alleviivaa hallituksen politiikan vievän eväät tuottavuuden kasvulta ja työurien pidentämiseltä.

Filatov puuttui puheessaan myös niin sanottuihin nollatuntisopimuksiin.

– Koska suomalainen lainsäädäntö ei tunne 0-tuntisopimuksia, asiaa käsittelevää lainsäädäntöä tarvitaan. Tarvitaan lainsäädäntöä, joka kohtelee yrittäjiä keskenään, mutta erityisesti työntekijöitä reilusti. Tarvitaan reiluja pelisääntöjä, myös näille työntekijöille, hän painotti.

Avaimet työttömyyden hoitoon ovat vastuullisessa, kasvua luovassa talouspolitiikassa.

SDP:n suurin huoli on Filatovin mukaan työttömyys, erityisesti pitkäaikaistyöttömyys.

– SDP tarjoaa pitkäaikaistyöttömyyden torjumiseksi kuusi kuukautta työttömänä olleelle mahdollisuutta työttömyysturvan käyttämisestä palkkatukena. Työnantaja saisi palkkatuen hyödykseen solmiessaan toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen yli kuusi kuukautta työttömänä olleen työnhakijan kanssa.

– Tämä ei ole ihmekeino vaan hätäapu nykyisessä työttömyystilanteessa. Avaimet työttömyyden hoitoon ovat vastuullisessa, kasvua luovassa talouspolitiikassa. Työllisyyden hoito on SDP:n talouspolitiikan ykkösasia, Filatov linjasi.

Ay-väen sosialidemokraatit on vuoden 2013 lopulla perustettu SDP:n puolueosasto.

Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota väylä SDP:n jäsenyyteen sosialidemokraattisesti ajatteleville ay-aktiiveille. Toiminnassa halutaan nostaa esille hyväntuulista ja mutkatonta ilmettä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat