Politiikka

Hallituksen sote-kiire tyrmistyttää: ”Uhkaavan lähellä vallankäytön kaltevaa pintaa, joka on johtamassa demokratian sijaan despoottien valtakuntaan”

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Hallituksen sote-kiire vaarantaa demokratian, sanoo Demarinaiset tiukkasanaisessa kannanotossaan keskiviikkona. Järjestön mukaan sosiaali- ja terveyspalveluja on uudistettava huolellisesti harkiten, laillisuuden ja oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti.

Uudistus on tarpeellinen terveyserojen kaventamiseksi ja palveluiden saatavuuden parantamiseksi, mutta tarkoitus ei pyhitä keinoja, sanoo demarinaisten puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

”Julkisen sektorin järjestämä ja pääosin tuottama palvelukokonaisuus on hyvää työtä sydämellään tekevien ammattilaisten ansiota ja sitä arvostetaan myös maailman mitassa. Tämä on hyvä perusta parannuksille.”

Nyt tarvitaan nokittelun sijaan hallituspuolueiden edustajilta ymmärrystä ja nöyryyttä yhteistyöhön.

Demarinaisten mukaan sote-uudistuksella pitää parantaa erityisesti perustason palveluiden saatavuutta koko maassa ja kaventaa terveyseroja ihmisten ja alueiden välillä. Mallin on turvattava hoitoketjut ja palveluiden kokonaisuus, parantaa sosiaalipalveluita sekä taata palvelut niitä eniten tarvitseville.

Myös rahoituksen kestävyys on turvattava. Näistä alkuperäisistä tavoitteista SDP edelleen pitää kiinni, vaikka Sipilän hallitus ne onkin hylännyt, Demarinaiset korostaa.

”Nyt tarvitaan nokittelun sijaan hallituspuolueiden edustajilta ymmärrystä ja nöyryyttä yhteistyöhön. Hallituksen politiikka on jo uhkaavan lähellä vallankäytön kaltevaa pintaa, joka on johtamassa demokratian sijaan despoottien valtakuntaan”, Tuppurainen tähdentää.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat