Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Hallituksen tiedotustilaisuudesta oli kulunut vain 20 minuuttia – yritykseltä välittömästi raju ilmoitus julki

Istock

NoHo Partners Oyj aloittaa yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut ”sopeuttaakseen toimintaansa Suomen hallituksen asettamiin tiukkoihin ravintolatoimialaa koskeviin rajoituksiin”.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Yrityksen mukaan neuvotteluiden tarkoituksena on minimoida koronapandemiasta aiheutuvia taloudellisia vaikutuksia ja sopeuttaa yhtiön kustannustaso vastaamaan ravintolarajoitusten mukana laskevaa volyymia.

Tiedote ilmestyi yrityksen nettisivuille vain noin 20 minuuttia sen jälkeen, kun hallitus oli päättänyt tiedotustilaisuutensa ravintolatoiminnan rajoituksista.

Yhteistoimintaneuvottelujen piiriin kuuluu koko konsernin henkilöstö eli noin 1 300 henkilöä Suomessa. Lisäksi ravintoloiden rajoitustoimenpiteiden vaikutukset heijastuvat välillisesti yhtiön noin 2 000 vuokratyöntekijään.

Neuvottelut alkavat 5.10.2020 ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Neuvottelut voivat johtaa muutoksiin organisaatiorakenteessa, henkilöstön lomauttamisiin osa- tai kokoaikaisesti, osa-aikaistamisiin tai irtisanomisiin. Neuvotteluissa käsiteltävät mahdolliset irtisanomiset koskevat ensisijaisesti hallinnollisia tehtäviä organisaation eri tasoilla, yritys tiedottaa.

– Suomen hallitus antoi tänään päätöksen, jonka mukaan ravintoloiden anniskelu tulee lopettaa klo 24 valtakunnallisesti, ja pandemian kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla jo klo 22. Näillä viranomaisrajoituksilla on merkittävä vaikutus ravintolatoimintaamme ja joudumme aloittamaan välittömät sopeuttamistoimet, jotka koskevat jopa tuhansien ihmisten toimeentuloa, toimitusjohtaja Aku Vikström sanoo tiedotteen mukaan.

– Toivon Suomen hallitukselta viimeaikaisen yhteiskuntavastuukeskustelun herättämänä myös läpinäkyvyyttä ja monipuolisiin näkemyksiin pohjautuvaa päätöksentekoa, kun etsimme tasapainoa terveyden, talouden ja työpaikkojen suojelussa. Pahimmassa tapauksessa irtisanomisten toteutuessa rajoitustoimet voivat johtaa alalla kymmenien tuhansien ihmisten työttömyyteen ja syrjäytymiseen. Muissa toimintamaissamme Tanskassa ja Norjassa ravintolarajoitukset ovat olleet tiukkoja, mutta samanaikaisesti valtiot ovat myös jatkuvasti tukeneet ravintola-alan yritysten toimintaa, ja tällä on ollut merkittävä vaikutus alan työllisyyteen.

NoHo Partners tiedotti 13.3.2020 aloittavansa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut määräaikaisista lomautuksista ja 15.5.2020 aloittavansa neuvottelut niiden jatkamisesta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE