Hallitus haluaa haudata kaksi arkivapaata – KL: Suomessa haaveillaan pian kilpailijamaiden arkivapaista

Hallitus muuttaisi loppiaisen ja helatorstain vapaat palkattomiksi.
Hallitus muuttaisi loppiaisen ja helatorstain vapaat palkattomiksi.
Hallitus muuttaisi loppiaisen ja helatorstain vapaat palkattomiksi.

Kauppalehti on vertaillut eri maiden arkivapaiden määrää. Selvityksen mukaan Suomi jäisi hallituksen pakkolakien tullessa voimaan selvästi jälkeen arkivapaiden määrässä verrattuna Ruotsiin, Saksaan, Britanniaan ja Yhdysvaltoihin.

Suomessa on seitsemän palkallista arkivapaata, joista hallituksen pakkolait söisivät loppiaisen ja helatorstain, jolloin jäljelle jäisi viisi arkivapaata.

Ruotsin seitsemän arkivapaata osuvat itsenäisyyspäivää lukuun ottamatta samoille päiville kuin Suomessa. Iso-Britanniassa arkivapaita on kahdeksan, joiden lisäksi Skotlannilla, Walesilla ja Pohjois-Irlannilla on omat juhlapäivänsä. Lisäksi viikonloppuun osuva kiinteä juhlapäivä antaa briteille seuraavan arkipäivän vapaaksi.

Saksassa arkivapaita on kahdeksan tai yhdeksän asuinalueesta riippuen. Yhdysvalloissa puolestaan on kymmenen kansallista arkivapaata, joiden lisäksi osavaltioissa on omia vapaapäiviään.

Suomessa hallitus kaavailee loppiaisen ja helatorstain vapaiden muuttamista palkattomiksi parantaakseen kustannuskilpailukykyä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat