Politiikka

Hallitus hyväksyi kaupallisen median tv-uutistoiminnalle miljoonatuet

Thinkstock: Getty Images
Thinkstock: Getty Images
Thinkstock: Getty Images

Kaupallisen television uutis- ja ajankohtaistoiminnalle on luvassa ensi vuodesta alkaen enintään kahden miljoonan euron tuki. Hallitus on hyväksynyt asiasta asetuksen.

Tuen odotetaan kohdentuvan käytännössä MTV:n uutistoiminnan tukemiseen, mutta muutkin toimijat voivat hakea sitä. Tuen tarkoitus on edistää uutistoiminnan monimuotoisuutta ja varmistaa, että tarjolla on vaihtoehtoisia uutislähteitä kaikki kansalaiset tavoittavassa televisiossa.

Tälle vuodelle tukea on varattu lisäbudjetissa miljoona euroa, mutta summan on määrä nousta ensi vuonna kahteen miljoonaan.

Jakelun tulee tavoittaa koko väestö.

Edellytys tuen saamiseksi on se, että saaja hankkii yleisen edun televisiotoiminnan toimiluvan. Yleisen edun kanavia ei tällä hetkellä ole. Toimiluvan saaminen edellyttää normaalia ohjelmatoimintalupaa tiukempien ehtojen täyttämistä. Jakelun tulee esimerkiksi tavoittaa koko väestö ja lähetyksiin pitää järjestää ääni- ja tekstityspalvelut.

Avustusta voidaan myöntää joko uutis- ja ajankohtaistoiminnan kustannuksiin tai nykyistä toimintaa laajentaviin hankkeisiin. Tuotantokustannuksista voidaan korvata enintään 25 prosenttia, jos ohjelmaa lähetetään vähintään 15 tuntia viikossa ja kolme kertaa päivässä.

Uutta toimintaa käynnistäville tai laajentaville hankkeille voidaan myöntää tukea enintään 50 prosenttia, jolloin ohjelmaa pitää lähettää keskimäärin vähintään 3,5 tuntia viikossa.

Juttua on täydennetty klo 14:45.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat