Mielipiteet

Hallitus painaa ay-liikettä polvilleen uusilla laeilla

Nykyisen hallituksen yksi päätarkoituksista näyttää olevan se, että tuhotaan perinteinen suomalainen sopimusjärjestelmä ja samalla lasketaan perinteisen ay-liikkeen valtaa ja jopa tuhotaan sekin. Jo parinkymmenen vuoden ajan tuo on ollut yksi oikeiston poliittisista tavoitteista. Toive lopettaa tulopoliittiset kokonaisratkaisut, saada aikaan paikallinen sopiminen ja poistaa yleissitovuus.

Uskon, että monet tämän tekstin lukevat ihmiset eivät tiedä sitä tosiasiaa, että jos ay-liikkeen liittokohtainen järjestäytymisaste laskee alle 50 prosentin, niin sen liiton sisällä oleva yleissitovuusvelvoite lakkaa. Nyt vaikuttaa siltä, että nykyhallitus on päättänyt uusia lakeja laatimalla pakottaa ay-liikkeen ja siihen kuuluvat jäsenet rukkasensa alle.

Jostakin luin, että valtakuntaan aiotaan perustaa uusi yksityinen työttömyyskassa. Jos ihmiset siirtyvät tähän kassaan, saadaan ammattiliittojen järjestäytymisastetta pikkuhiljaa alle 50 prosenttia ja myös tällä tavalla sen voimaa entistä vähäisemmäksi. Nyt istuvalla oikeistohallituksella on vallan avaimet käsissään ja vaikuttaa siltä, että niitä myös tullaan käyttämään.

Muutkin hallituksen säästötoimet aiheuttavat paljon mielipahaa tavallisen kansan ja pienen ihmisen elämässä. Vaikuttaa siltä, että hallitus toimii ainoastaan yrittäjien näkökulmasta noudattaen ainoastaan elinkeinoelämän keskusliiton toiveita ja tahtoa. Vaikuttaa myös siltä, että hallitukseen on pesiytynyt veroparatiisien kannattajia ja tukijoita. Sen vuoksi haluan vilpittömästi kysyä ovatko Juha Sipilän tähänastiset touhut pääministerinä vain köyhemmän kansanosan kusettamista ja rikkaamman kansanosan liikemiesmäistä voitontavoittelun ja tuloksen maksimoimista?

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat