Politiikka

Hallitus sai haluamansa — ”Palkansaajille se on kaikkea muuta kuin hyvä sopimus”

Lehtikuva
Lehtikuva

Hallituksen asettamassa kolmikantaisessa työryhmässä on haettu esityksiä työllisyyden parantamiseksi. Ministerit ja työmarkkinakeskusjärjestöjen johtajat totesivat tämänpäiväisen tapaamisen jälkeen, että työryhmä jatkaa määräajan loppuun. Aikaa on perjantaihin.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palolan mielestä budjettiriihessä annettu toimeksianto on erittäin tiukasti rajattu ja aikataulu monimutkaisille asioille hyvin kireä.

— STTK on kuitenkin neuvotteluissa aktiivinen ja ratkaisuhakuinen.

Palola korostaa, että palkansaajien näkökulmasta työmarkkinapöydissä on viime ajat kannettu vastuuta ja tehty raskaita päätöksiä.

— Kilpailukykysopimus täytti hallituksen toiveet, mutta palkansaajille se on kaikkea muuta kuin hyvä sopimus. Hallituksen omilla päätöksillä työttömyysturvaa on leikattu, vuorotteluvapaan ehtoja entisestään heikennetty sekä työsopimus- ja vuosilomalakiin tehty heikennyksiä. Nyt pitää ensin katsoa niiden vaikutukset ennen kuin kiirehditään tekemään lisäleikkauksia työttömyysturvaan.

Palolan mielestä Hetemäen työryhmä pääsee maaliin, jos hallitus unohtaa työttömän kyykyttämisen ja valitsee kannustamisen.

— Työttömyysturvan pitää aktivoida ja kannustaa työtöntä, mutta se ei saa tarkoittaa turvan heikentämistä. STTK toivoo, että esimerkiksi työttömän laajempi oikeus opiskeluun toteutuisi. Työn vastaanottamiseen kannustettaisiin verohelpotuksin.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat