Politiikka

Hallitus sössi perhevapaauudistuksen, Rinne: ”Kysymys on koko hallituksen kyvyttömyydestä perhe- ja tasa-arvopolitiikkaan”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on pettynyt, ettei hallitus pystynyt edistämään perhevapaauudistusta.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on pettynyt, ettei hallitus pystynyt edistämään perhevapaauudistusta.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on pettynyt, ettei hallitus pystynyt edistämään perhevapaauudistusta.

– Vakava paikka, suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne toteaa Demokraatille. Hallitus on juuri ilmoittanut, ettei sen valmistelema perhevapaauudistus etene.

Rinne muistuttaa, että asiantuntijoiden mukaan perhevapaauudistuksella olisi kaksi keskeistä vaikutusta. Ensinnä erityisesti nuorten naisten työllisyysaste paranisi ja toiseksi se vaikuttaisi vahvasti palkkatasa-arvoa korjaavasti.

Rinteen mukaan uudistuksen kariutuminen on jälleen kerran ikävä osoitus siitä, että Sipilän hallituksella ei ole minkäännäköistä tasa-arvo- eikä perhepolitiikka.

– Näyttää kovasti vahva ideologinen lataus estävän järkevän perhepolitiikan tekemisen ja erityisesti miesten ja naisten välisen tasa-arvon vahvistamisen.

Sitä, oliko keskusta vai kokoomus enemmän tyrimässä uudistuksen kaatumista, Rinne ei lähde erittelemaan.

– Minusta kysymys on koko hallituksen kyvyttömyydestä perhe- ja tasa-arvopolitiikkaan. Selityksiä tuntuu löytyvän muttei ratkaisuja – selityksiä siihen, miksi epäonnistutaan, Rinne huokaa.

”Haluttiin varmaan tuoda hallituksen suurena voittona mutta tuli todellinen mahalasku.”

Rinne muistuttaa, että hallitus toi perhevapaauudistuksen syksyllä 2017 merkittävänä työmarkinoiden rakenteellisena uudistuksen pöytään. Kerrottiin, että se tehdään hallituksen toimesta tämän vaalikauden aikana.

– Jos hallituksen omia arvioita uskoo, tämä oli sille yksi tärkeimpiä uudistuksia – perhepolitiikan, työllisyyden ja tasa-arvon ja työmarkkinoiden näkökulmasta erittäin tärkeä. On surkeata, että tällaisella sössimisellä tämä menetetään. Menee taas muutama vuosi eteenpäin, ennen kuin tämä asia on korjattu, Rinne suree.

– Perhevapaauudistus on yksi keskeisimpiä asioita työmarkkinoiden uudistamiseksi. SDP tulee tähän panostamaan, että tämä saadaan ensi vaalikaudella kuntoon, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan hallitus valmisteli perhevapaauudistusta aika lailla hiljaisuudessa, sen koommin oppositiolle tiedottamatta tai siltä kyselemättä.

– Uudistus haluttiin varmaan tuoda hallituksen suurena voittona, mutta tuli todellinen mahalasku, Rinne summaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 31 Demokraatti
PAM - Taas haetaan palkkatasa-arvoa
SDP - Tulevaisuus tehdään tänään
TSL - Sata vuotta suomalaisten sivistämistä
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


JOHANNES IJÄS

SDP:n 120-vuotisjuhlassa visioitiin tulevaa – Sanna Marin: ”Miksei 4 päivän työviikko ja 6 tunnin työpäivä voisi olla seuraava tavoite?”
17.8.2019

Luetuimmat


Uusimmat