Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Hallitus vastaa tänään perussuomalaisten välikysymykseen, jossa on mukana myös Liike Nyt

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Hallitus vastaa tänään eduskunnassa perussuomalaisten välikysymykseen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta ja talouspolitiikasta. Maahanmuuttoa koskevassa välikysymyksessä on mukana myös Liike Nyt.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vastauksen antaa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), minkä jälkeen eduskunta käy asiasta keskustelun.

Välikysymyksen tarkoituksena on mitata valtioneuvoston tai ministerin nauttima luottamus. Äänestys on perjantaina.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan hallituksen uusilla maahanmuuttoa helpottavilla esityksillä edesautetaan suomalaisen järjestelmän taloudellisten, sosiaalisten ja turvallisuuteen liittyvien seikkojen murtumista.

Purra syyttää hallitusta siitä, että muut hallituspuolueet antavat sisäministeri Ohisalon toimia haluamallaan tavalla esimerkiksi perheenyhdistämiseen, suojelukategorioihin ja kansalaisuuden saamiseen liittyen.

Perheenyhdistämisellä tarkoitetaan sitä, että Suomessa luvallisesti oleskelevan henkilön perheenjäsenet voivat hakea oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Hallitusohjelmassa on sovittu, että toimeentulovaatimuksesta luovutaan kansainvälisen suojelun tarpeen perusteella oleskeluluvan saaneiden alaikäisten kohdalla. Sisäministeriön esityksessä oikeutta perheenyhdistämiseen laajennettaisiin tästä.

Liike Nytin puheenjohtajan Harry Harkimon mukaan lainsäädännöllä pitäisi edistää hallittua maahanmuuttoa ja minimoida siihen liittyviä lieveilmiöitä, mutta hallitus toimii hänen mielestään päinvastoin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE