Politiikka

Hallitus vastasi Euroopan neuvostolle: 50 poliisia aiotaan kouluttaa viharikollisuuden torjuntaan

Lehtikuva / Jarno Mela
Lehtikuva / Jarno Mela
Lehtikuva / Jarno Mela

Euroopan neuvoston neuvoa-antava komitea on kehottanut Suomea välittömästi tuomitsemaan julkisuudessa vihamielisyyden etnisiä ryhmiä kohtaan. Se patistaa Suomea myös vahvistamaan lainsäädännön ja oikeuslaitoksen roolia rangaista vihapuheesta ja -rikoksista. Komitea kehottaa myös lisäämään poliisien resursseja.

Hallitus vastasi välittömästi Euroopan neuvoston neuvoa-antava komitean kehotuksiin. Hallituksen mukaan poliisiammattikorkeakoulu ja poliisi ovat jo valmistelleet erillisen koulutusohjelman viharikollisuuden torjuntaan. Vastauksen mukaan koulutusohjelman on tarkoitus alkaa ”ennen tämän vuoden loppua”.

Poliisi aikoo hallituksen mukaan kouluttaa erikseen 50 poliisia viharikollisuuden torjuntaan.

Neuvoston raportti suosittaa, että Suomen on taisteltava erityisesti sosiaalisessa mediassa esiintyvää rasismia, suvaitsemattomuutta ja vihapuhetta vastaan.

Lisäksi Euroopan neuvoston vähemmistöraportti suosittelee Suomelle välittömästi korkean poliittisen tason dialogia saamelaisten kanssa heidän oikeuksiensa turvaamiseksi.

Neuvosto kehottaa Suomea myös tehostamaan toimia sen takaamiseksi, että ruotsin kielen asema Suomen toisensa virallisena kielenä säilyttää asemansa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat