Politiikka

Hallituskriisin hoidosta sataa kanteluita oikeuskanslerille ja oikeusasiamiehelle – Soinista ja Orposta ainakin kanneltu

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Hallituskriisin hoitoon liittyen on tehty tähän mennessä 9 kantelua oikeuskanslerille. Kaikki kantelut ovat yksityishenkilöiden tekemiä.

Vanhempi oikeuskanslerin sihteeri Laura Pyökäri kertoo Demokraatille, että kanteluja on tehty eri kantilta. Yleisesti ottaen niissä epäillään hallituskriisin hoitamisen menettelyn laillisuutta.

– Alkusyy on perussuomalaisten puoluekokouksessa ja siitä seuranneissa kuvioissa. Suurimmassa osassa epäilään sitä, että onko tämä nyt mennyt oikein, kun hallitus jatkaa toimintaansa.

Osassa kanteluista on myös epäilty, onko Timo Soini (Uusi vaihtoehto) kelpoinen jatkamaan ministerinä. Tätä epäillään sen vuoksi, että kantelija toteaa Soinin antaneen ymmärtää blogissaan, ettei eroaisi perussuomalaisesta puolueesta.

Myös ministeri Petteri Orpon (kok.) toiminnasta on kanneltu. Kantelija on siinä käsityksessä, että Orpo olisi jo etukäteen ilmoittanut, että hän voi tehdä yhteistyötä Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa.

– Yleisesti epäillään, ovatko asiat menneet oikein.

Myös oikeusasiamiehelle on tullut hallituskriisiin liittyen 9 yksityishenkilön tekemää kantelua.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat