Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Hallitusneuvottelujen jatko vaakalaudalla – RKP:n eduskuntaryhmä koolla lauantaina

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) julisti perjantai-illan tiedotustilaisuudessa, että puolueet ovat saaneet ”paperit valmiiksi” neuvotteluja voimakkaasti jakaneista ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikasta.

Simo Alastalo

Demokraatti

– Siihen liittyen RKP pitää vielä ryhmäkokouksensa mutta olen ilmoittanut, että huomenna jatketaan normaalissa kokoonpanossa hallitusneuvotteluja eteenpäin kukin ryhmä oman työtilanteensa mukaan. Sitten jos ryhmäkokous aiheuttaa jotakin muutoksia, niin se on sitten toinen kysymys, Orpo sanoi.

PIAN kävi ilmi, että RKP:n neuvottelijat eivät olleet hyväksyneet perjantaina kiireellä sorvattua maahanmuuttopaperia, vaan ratkaisu siirrettiin lauantaina Helsingissä kokoontuvalle RKP:n eduskuntaryhmälle. Myös ilmastopolitiikkaa käsittelevien linjausten lopullinen hyväksyntä oli siirretty eduskuntaryhmän kokoukseen.

– RKP haluaa vielä pitää ryhmäkokouksen huomisaamuna, joten tämä tilanne ei sinällään ole vielä ohi ennen kuin RKP:n ryhmäkokous on tehnyt päätöksensä, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi.

Perussuomalaisilla on lauantaina puoluevaltuuston kokous.

– Katsotaan mikä tilanne RKP:n ryhmäkokouksesta saadaan, Purra jatkoi.

RKP:N puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson tähdensi, että RKP olisi mielellään jatkanut neuvotteluja tänään maahanmuuttopolitiikasta. Henriksson ei kertonut aikooko hän huomenna esittää eduskuntaryhmälle hallitusneuvottelujen jatkamista vai ei.

– Se selviää huomenna eduskuntaryhmän kokouksessa.

Jos RKP:n eduskuntaryhmä ei hyväksy maahanmuutto- ja ilmastopolitiikkaa koskevia papereita, edessä on Orpon mukaan vakava miettimisen paikka.

– Palataan siihen sitten, jos näin käy, mitä en tieteenkään toivo.

MYÖS Purra toivoi RKP:lta vihreää valoa, mutta tuntui höystävän toivettaan uhkavaatimuksella.

– Kuten itse olen sanonut tässä nämä viimeiset päivät, niin nämä kaksi asiaa ja niistä käydyt neuvottelut ja nyt täällä saavutetut paperit ovat meille tärkeitä. Mikäli RKP:n ryhmäkokous tulisi siihen päätökseen, että nämä eivät ole riittäviä, niin itse näen, että silloin tämä neuvotteluryhmä ei voi enää jatkaa, Purra sanoi.

Puheenjohtajat eivät suostuneet kommentoimaan maahanmuuttoa ja ilmastopolitiikkaa koskevien linjausten yksityiskohtia.

Henrikssonin mukaan RKP:n eduskuntaryhmä on koolla lauantaina Helsingissä aamupäivällä. Tarkempaa ajankohtaa tai paikkaa hän ei kertonut.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE