Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Hallituspuolueet kantelivat Krista Kiurusta – tällainen on valituskirjelmä

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Hallituspuolueiden edustajat eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ovat kirjelmöineet puhemiesneuvostolle valiokunnan puheenjohtajan Krista Kiurun (sd.) toiminnasta.

Demokraatti

Demokraatti

Muun muassa valiokunnan varapuheenjohtajan Mia Laihon (kok.) allekirjoittamassa kirjeessä syytetään Kiurua siitä, että budjettilakien käsittelyaikataulu on vaarassa pettää.

– Tilanne valiokunnassa on vaikea erityisesti siitä syystä, ettei puheenjohtaja kykene edistämään hyvää valiokuntatyötä ja esitysten käsittelyä asemansa edellyttämällä tavalla, puhemiesneuvostolle 29. marraskuuta osoitetussa kirjelmässä sanotaan.

Kirjelmässä todetaan sote-valiokunnan haasteiden vaikuttavan ketjuuntumisen kautta myös muiden valiokuntien työhön. Edustajat eivät ehdi päällekkäisten kokousten takia hoitamaan velvoitteitaan muissa valiokunnissa.

– Tilanne on erityisen kohtuuton pienille eduskuntaryhmille, sillä he eivät pääse mukaan tärkeisiin käsittelyihin, kirjelmässä sanotaan.

KIURU on toimittanut hallituspuolueiden edustajien kirjelmään oman vastineensa, jossa hän perustelee aikataulun tiukkuutta muun muassa hallituksen esitysten poikkeuksellisella määrällä aiempien vaalikausien alkuun verrattuna.

– Budjettilakeja on käsiteltävänä 13, niistä suuria asioita; sosiaaliturvaa koskevia leikkauksia ja palvelutasoa koskevia lakimuutoksia; merkittävä osa, Kiuru muun muassa toteaa vastineessaan.

Lisää aiheesta

Torstaina Kiuru syytti sote-valiokunnan “kaaoksesta” hallituspuolueita.

– Olen hyvin pettynyt siihen, että valiokuntaa arvostellaan tavalla, joka on poikkeuksellista, ilman että arvostelijat katsovat omaan peiliin, Kiuru kommentoi eilen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE