Politiikka

Haluaako vasemmistoliitto matkia kokoomusta? Li Andersson: ”Pidän työstäni erittäin paljon, mutta…”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on hieman turhautunut Helsingin Sanomien toimintaan. Lehti julkaisi Anderssonista laajan haastattelun Lauantaivieras-palstallaan.

Anderssonia harmittaa jutun lennokas otsikko ”Li Andersson jahtaa vasemmistoliitolle kaksinumeroista kannatuslukua ja haluaa matkia kokoomusta”.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja avautuu Facebook-sivuillaan.

”Pidän työstäni erittäin paljon, mutta on pakko sanoa, että joskus se myös turhauttaa. Yksi sellainen hetki on, kun olet käynyt pitkän ja hyvän keskustelun puolueesi linjasta, tavoitteista ja politiikan sisällöistä ja sitten jutun otsikoksi nousee sivuseikat kuten kannatustavoitteemme tai, että haluaisimme matkia kokoomusta.”

Anderssonin mukaan otsikko perustuu hänen sanomaansa siitä, että ”kokoomus on onnistunut hyvin sellaisen mielikuvan rakentamisessa, että kuka tahansa voi sitä äänestää. Sen sijaan vasemmistoa on pidetty aina poliittisempana ja määritelty se tiettyyn muottiin”.

”Väite on itsestäänselvä. Kokoomus kerää laajalti kannatusta ihmisryhmistä, joita puolueen politiikka satuttaa esimerkiksi palkka-alennusten, koulutusleikkausten, sosiaaliturvaleikkausten tai puhumattakaan suunniteltujen yksityistettyjen sote-palveluiden myötä.”

Andersson sanoo, että vasemmistoliitto pyrkii päinvastaiseen suuntaan kuin kokoomus.

”Haluamme kaventaa tuloeroja, suojella ympäristöä ja turvata julkiset palvelut rikkaiden veroalennusten sijaan. Onneksi nämä asiat käyvät ilmi haastattelusta.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat