Hamilton varmisti mestaruutensa – molemmat suomalaiset palkintopallille Meksikossa

Lewis Hamiltonin uran neljäs mestaruus jatkoi Mercedeksen hallintaa F1:ssä. Talli on voittanut neljä peräkkäistä kuljettajien mestaruutta. Viime vuonna ykkönen oli Nico Rosberg.

Britannian Lewis Hamilton joutui kierroksella ohitettavaksi, mutta Meksikon erikoinen gp-kilpailu varmisti silti britin maailmanmestaruuden formula ykkösissä.

Mestaruus oli Hamiltonin uran neljäs, ja se nosti hänet F1:n suurten joukkoon. Hamiltonin ensimmäinen mestaruus heltisi vuonna 2008.

Hamiltonille riitti mestaruuteen Meksikon yhdeksäs sija, kun MM-pistekakkonen Sebastian Vettelin toiveet kahden parhaan joukkoon yltämisestä kariutuivat avauskierroksen kolarointiin.

Vettel nousi Ferrarillaan lopulta neljänneksi.
Hamiltonilla on tavoittamaton MM-johto, kun ajamatta ovat Brasilian ja Abu Dhabin kilpailut marraskuussa.

– Tein kaiken, minkä pystyin. Iso kiitos perheelle ja tallille. Olen kiitollinen tästä päivästä, Mercedes-kuljettaja Hamilton sanoi tuulettamisten keskellä F1-kenttähaastattelussa.

Suomalaiskuljettajat saavuttivat merkkipaaluja, sillä Merceksen Valtteri Bottas otti kakkossijalla uransa 20. F1-palkintosijan. Ferrarin Kimi Räikkönen ylsi jo 90. palkintosijaansa ajettuaan kolmanneksi.

– Isot onnittelut Lewisille ja tallille. Voitimme molemmat mestaruudet, Bottas muistutti kuljettajien ja valmistajien ykkössijoista.