Politiikka

Hämmentävä Peräkontti-gate: Sinisten edustajan oudoille puheille kuitti – ”Eikö meillä olekaan turvavyöpakkoa?”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Iltalehti ja Aamulehti kertovat hallituslähteisiin vedoten, että ulkoministeri Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtanen luikahti pääministeri Juha Sipilän virka-asunnolta Kesärannasta salaa, koska Kesärannan portin edessä pelättiin olevan mediaa. Hänen sanotaan matkanneen virka-asunnolta auton takakontissa.

Virtanen ei vastannut lehtien yhteydenottoon. Sipilän poliittinen erityisavustaja kiistää lehdille takakonttiväitteen, jota hän kutsuu ”uskomattomaksi”.

Keskustelu perussuomalaisten hajoamisesta kesällä on tiivistynyt siihen, millaista yhteydenpitoa oli puolueesta sittemmin eronneiden kansanedustajien ja muiden hallituspuolueiden välillä ennen eduskuntaryhmän virallista hajoamista. Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi esitti kirjassaan väitteen, että pääministeri Sipilä ei olisi puhunut totta, kun hän sanoi eduskunnalle, ettei perussuomalaisten hajoamisen varalle tehty hallituksen piirissä suunnitelmaa. Sipilä on tämän kiistänyt.

Tärkeänä osana keskustelua on ollut valtiosihteeri Virtasen vierailu Sipilän luona perussuomalaisten puoluekokouksen aikana.

Sinisten kansanedustaja Tiina Elovaara vahvistaa tapahtuneen blogissaan.

”Peräkontissa saa matkustaa jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen”, hän kirjoittaa torstaina.

SDP:n kansanedustaja Sanna Marin osoittaa tämän johdosta Twitterissä kysymyksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.).

”Mitä liikenneministeri sanoo hallituskumppanin ja Sinisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan kommentista, että auton takakontissa saa matkustaa. Eikö meillä olekaan turvavyöpakkoa?”

Marin muistuttaa tieliikennelaista, jossa todetaan, että kuljettajan ja matkustajan on ajon aikana käytettävä istuinpaikalle asennettua turvavyötä tai heidän liikkumistaan estävää muuta turvalaitetta.

Myös Hämeen Autokoulun liikenneopettaja Mats Rajalakso hämmästelee Elovaaran lausuntoa Tamperelaisessa

– Laitonta ja erittäin vaarallista. Jos tulee lieväkin peräänajo, kyllä käy peräkontissa huonosti. Jokaikisellä pitää olla oma paikka ja turvavyö kiinni, Rajalakso tähdentää.

– Joissain farmareissa on lisäpenkit lapsille, en tiedä mikä tilanne tässä on ollut. Kaikkien pitää olla turvavöissä, on tila millainen tahansa. Aikuisella pitäisi olla sellainen tolkku ettei pistä ketään takakonttiin.

Korjattu otsikosta Tiina Elovaaran eduskuntaryhmä sinisiksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat