Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

“Hän on kuitenkin puhemieskin” – PS-edustaja hämmästelee Pekkarisen kommentteja, vihreät yritystukiryhmän kokoonpanoa

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri (kuvassa) arvioi, että puolue joutuu jättämään eriävän mielipiteen Mauri Pekkarisen (kesk.) johtaman yritystukia pohtivan parlamentaarisen työryhmän esitykseen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Suomen Kuvalehti ja MTV kertoivat tänään Pekkarisen laatimasta ehdotuksesta ryhmän esitykseksi, jota ryhmän on tarkoitus käsitellä kokouksessaan 4. huhtikuuta. Ehdotuksen mukaan valtion maksamia vuotuisia yritystukia leikattaisiin 60,4 miljoonalla eurolla.

Perussuomalaiset kritisoi jo maanantaina työryhmän keskeneräisiä esityksiä ja syytti niitä Suomen teollisuuden ajamisesta EU:n ulkopuolelle. Nyt julkisuuteen vuotaneen ehdotuksen mukaan teollisuuden energiaveroleikkurista luovuttaisiin, mutta se kompensoitaisiin alentamalla sähkövero EU:n minimitasolle.

– Tämä näyttää menevän siihen suuntaan, mitä me ollaan toivottu, Meri sanoi STT:lle.

– Mutta en usko, että me välttämättä päästään silti ihan ilman eriävää mielipidettä, koska meillä on kuitenkin myös tuulivoimatukien tehottomuus listalla.

Meri hämmästeli Pekkarisen maanantaisia kommentteja, joiden mukaan perussuomalaisten kannanotto pitää jättää omaan arvoonsa.

– En ymmärtänyt sitä ollenkaan, että onko se ihan asianmukaista. Hän on kuitenkin puhemieskin, Meri tuumi.

Lisää aiheesta

“On ongelmallista, että työryhmässä istuvat nykyjärjestelmän suurimmat hyötyjät.”

Työryhmässä istuva vihreiden kansanedustaja Emma Kari ei halua tässä vaiheessa kommentoida keskeneräisiä ehdotuksia. Hän kuitenkin kritisoi työryhmän kokoonpanoa.

Ryhmässä on kansanedustajien lisäksi edustajat muun muassa EK:sta, SAK:sta, Metsäteollisuudesta, MTK:sta ja Suomen Yrittäjistä.

– On ongelmallista, että parlamentaarisessa työryhmässä istuvat nykyjärjestelmän suurimmat hyötyjät. Ryhmässä jossa pitäisi pystyä käymään läpi että palveleeko meidän yritystukijärjestelmä tällä hetkellä parhaalla mahdollisella tavalla Suomen taloutta ja työllisyyttä. Eivät siellä istu ne alat, jotka hyötyisivät siitä, että me uudistettaisiin meidän yritystukijärjestelmää, Kari sanoi.

Karin mukaan on oikein, että eturyhmiä kuullaan. Hänen mielestään lobbareiden vaikutusvalta suomalaisessa lainsäädännössä ja politiikassa on kasvanut liian suureksi.

– Tutkijoiden tekemä työ, eturyhmien harjoittama lobbaus ja poliitikkojen tekemä päätös pitäisi erottaa toisistaan, Kari linjaa.

– Kun puhutaan kuitenkin miljardiluokan tuista joita veronmaksajien rahoilla annetaan eri toimijoille, meidän pitää kuunnella aika herkällä korvalla tutkijoiden näkemyksiä siitä, että kuinka iso osa näistä tuista ei ole hyötyllisiä tai voi olla jopa haitallisia esimerkiksi ilmastotavoitteiden kannalta.

Toisin kuin perussuomalaiset, vihreät ei tässä vaiheessa halua puhua eriävän mielipiteen mahdollisuudesta.

– Me totta kai toivotaan, että tämä ryhmä päätyy hyvään tulokseen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE