Kotimaa

”Hänen tietysti kuuluu palata tänne” – Yle: Tuomion saanut valtakunnansyyttäjä palaa virastoon jo huomenna

Aleksi Vienonen
Aleksi Vienonen
Aleksi Vienonen

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kertoo Ylelle, että valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen palaa jo huomenna torstaina hoitamaan virkaansa.

Korkein oikeus (KKO) tuomitsi keskiviikkona valtakunnansyyttäjä Nissisen tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoon, josta hänelle tulee maksettavaa 1 720 euroa.

Oikeuden mukaan Nissinen osallistui esteellisenä syyttäjälaitoksen koulutushankintoihin vuosina 2010–2015. Hankinnat tehtiin yrityksestä, jossa Nissisen veli oli enemmistöosakkaana ja hallituksen puheenjohtajana tai hallituksen jäsenenä.

Oikeusministeriön mukaan Nissisen virasta pidättäminen päättyy. Oikeusministeriö arvioi, voiko hän jatkaa tehtävässään. Ministeriö kuulee vielä Nissistä itseään.

– Meillä on sellainen tilanne, että todellakin Nissinen palaa huomenna hoitamaan virkaansa, Toiviainen kertoo Ylelle.

– Se mitä on tapahtunut on tietysti ikävää, mutta hänen tietysti kuuluu palata tänne, kun tämä korkeimman oikeuden ratkaisu on annettu, hän perustelee.

Valtakunnansyyttäjänviraston viestintä vahvistaa Lännen Medialle, että Nissinen on palaamassa töihin virastoon torstaina 21. joulukuuta.

Oikeusministeriö perehtyy korkeimman oikeuden ratkaisuun ja harkitsee, onko asiassa syytä ryhtyä virkamiesoikeudellisiin toimenpiteisiin.

Asian käsittelyyn menee oikeusministeriössä muutamia viikkoja. Ministeriö tiedottaa ratkaisustaan sen valmistuttua tammikuun aikana.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 2 Demokraatti
KOHTI PÄÄSTÖTTÖMYYTTÄ - Politiikan poukkoilu on myrkkyä
AIVOJEN ARVOITUS - Seksi helpottaa
JÄÄHYVÄISET ASEELLE - Viimeinen Nieminen Vee
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


RANE AUNIMO

Uusi laskelma julki: SDP:lle 47 kansanedustajaa, kokoomukselle 40 – perussuomalaiset ja vihreät lähellä maksimiaan
22.1.2019

Luetuimmat


Uusimmat