Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Harakan esittämä panostus joukkoliikennetukeen on vastaus siihen, mitä olemme jo pitkän aikaa toivoneet”

Jari Soini

Linja-autoliitto pitää liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan avausta joukkoliikenteen koronakorvauksesta toiveita herättävänä. Liikennöitsijät ympäri Suomen odottavatkin nyt hallitukselta pikaisia toimenpiteitä, Linja-autoliiton toimitusjohtaja Mika Mäkilä sanoo.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Harakan esittämä panostus joukkoliikennetukeen on vastaus siihen, mitä olemme jo pitkän aikaa toivoneet. Se luo positiivista tunnetta. Odotamme, että hallitus siirtyy puheista myös tekoihin”, Mäkilä sanoo tiedotteessa.

Harakka kertoi tänään Ylen haastattelussa, että valtio haluaa tukea lisäbudjetissaan joukkoliikennettä. Tuen täytyy ministerin mukaan olla sen kokoinen, että se pystyy vastaamaan liikennöitsijöiden tarpeisiin.

Linja-autoliiton toimitusjohtaja Mäkilän mukaan linja-autoala odottaa tukitoimia erityisesti työllistämistä ja tämän perusliikenteen tarjoamista varten. Asialla on suuri merkitys eri puolilla Suomea, sillä kun esimerkiksi koululaiskuljetukset pysähtyivät, katkesi samalla monen maaseutupitäjän ainoa bussiyhteys kuntakeskukseen.

Linja-autoliiton jäsenkyselyssä 70 prosenttia vastanneista kertoi, että heidän yrityksensä liikevaihto on vähentynyt yli 80 prosenttia. Ilman tukitoimia alaa voi uhata suuri konkurssien suma.

”Linja-autoalalla nähty romahdus on ollut suuri, joten Harakan esitys antaa toivoa linja-autoliikenteen selviytymiselle”, Mäkilä sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE