Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Harakka: ”Koko yhteiskunnan on varauduttava kyberuhkiin” – kyberturvallisuuden kehittämisohjelma lähti lausunnoille

iStock

Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt lausunnoille ehdotuksen valtioneuvoston periaatepäätökseksi kyberturvallisuuden kehittämisohjelmasta. Ohjelman on tarkoitus ohjata toimialarajat ylittävää ja hallituskausien yli ulottuvaa kyberturvallisuuden kehittämistä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

–  Kyberturvallisuutta pitää johtaa ja ohjata tavoitteellisesti. Koko yhteiskunnan on varauduttava kyberuhkiin, havaittava ne ja toimittava ripeästi vaaran tullen, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) tiedotteessa.

Tavoitteena on saattaa kansalaisten kyberturvataidot hyvälle tasolle ja tuottaa suomalaisia kyberturvan huippuosaajia. Tämä tarkoittaa kyberturvallisuuden ottamista mukaan eri kouluasteissa peruskoulusta ammatilliseen täydennyskoulutukseen.

Osaamisen rinnalla kehittämisohjelma tiivistäisi eri toimijoiden välistä yhteistyötä erityisesti julkishallinnon ja elinkeinoelämän välillä.

Perustuu hallitusohjelmaan

Ehdotus valtioneuvoston periaatepäätökseksi kyberturvallisuuden kehittämisohjelmasta perustuu pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitusohjelmaan. Kyberturvallisuuden kehittämisohjelmaa tukee vuonna 2019 annettu valtioneuvoston periaatepäätös Suomen kyberturvallisuusstrategiasta.

Kehittämisohjelman valmisteluun osallistui yli 80 eri organisaatiota. Valmistelun yhteydessä järjestettyihin työpajoihin osallistuivat muun muassa elinkeinoelämä, kyberturvateollisuus, valtionhallinto, yliopistoja sekä eri järjestöjä.

Kehittämisohjelma koskee vuosia 2021–2030. Lausuntoaika päättyy 3. helmikuuta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE