Politiikka

Harkimo haukkuu nyt kollegansa: ”Poliitikot tekevät erilaisten valeuutisten levittämisen entistä helpommaksi”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Kokoomuksen kansanedustaja, suorasukaisista mielipiteistäänkin tunnettu Harry Harkimo osoittaa syyttävän sormensa tällä kertaa poliitikkoihin. Harkimo arvioi aatonaaton blogikirjoituksessaan, että viime viikot ovat olleet sosiaalisen median kulta-aikaa, joskin ilmeisen kyseenalaista.

”Juttuja levitellään ilman sen enempää miettimättä – ovathan ne mehukkaita juoruja. Samalla tulee miettineeksi, että nyt poliitikot tekevät erilaisten valeuutisten levittämisen entistä helpommaksi. Suomalaisenkin politiikan käänteet todella näyttävät välillä siltä, että ne on keksinyt joku epämääräinen moldovalainen hakkerijoukko vain sekoittaakseen yhteiskuntamme menoa.”

Harkimo väittää Iltalehden blogissaan, että kriittinen median lukutaito on ruosteessa.

”Botit ja trollit suoltavat ”uutisia” kuka milläkin motiivilla. Se herättää kysymyksiä, joista on nyt saatu vasta alkumakua. Rikotaanko valeuutisten julkistamisella lakia, entä niiden jakamisella?”

Harkimo veikkaa, että näemme vielä kummallisia tapauksia, joissa lainsäädäntö yrittää pysyä muuttuvan teknologian ja julkaisumuotojen perässä.

”Se ei tule olemaan helppoa, mutta niin täytyy tehdä. Vaikka valta on internetin myötä pirstoutunut ympäri yhteiskuntia kaikille verkon ääreen pääseville, se ei tarkoita mitenkään luonnonvoimana, etteikö vastuukin voisi seurata serveriltä serverille.”

Harkimo kehottaa, ettei kaikkea kannata uskoa, ja uutisten taustoja voi tutkia.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat