Politiikka

Harkimo jyrisee ökypalkoista: ”Kuinka monta isoa suomalaista toimitusjohtajaa muka nyt on ulkomailla? En tiedä yhtään.”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo ottaa blogissaan kantaa palkkakeskusteluun. Aluksi Harkimo viittaa jääkiekkoilija Mikael Granlundiin, joka teki pari päivää sitten 15 miljoonan euron sopimuksen kolmeksi vuodeksi.

”Tätä on ihannoitu ja ylistetty sosiaalisessa mediassa ja lehtien palstoilla. Miksi? Koska urheilijan arvo mitataan rahassa.”

Harkimo huomauttaa, että eilen puolestaan uutisoitiin pörssiyhtiöiden johtajien palkkojen noususta.

”Jotkut heistä tienaavat granlundmaisia summia. Tätä kaikki suomalaiset taas eivät hyväksy. Eivät, vaikka johtajat maksavat tuloistaan isot verot valtiolle ja valtio saa näin enemmän tuloja kuin jos tuo raha maksettaisiin osinkoina osakkeenomistajille.”

Silti on Harkimon mukaan hyvä kysymys, miksi pörssiyhtiöiden johtajille maksetaan näin suuria summia.

”Väitetään, että jos palkat olisivat pienempiä, johtajat karkaisivat ulkomaille. Se on pötyä. Kuinka monta isoa suomalaista toimitusjohtajaa muka nyt on ulkomailla? En tiedä yhtään.”

Suurin ongelma tässä on Harkimon mukaan se, että työläisen on todella vaikea ymmärtää miljoonien vuosipalkkoja.

”Kun vielä samat ihmiset istuvat ristiin eri hallituksissa ja pitävät huolta toistensa palkoista ja palkkioista, voi hyvällä omallatunnolla sanoa, että Suomessa on hyvä veli -verkosto. Kun nämä samat toimitusjohtajat esittävät, että Suomen kilpailukyvyn vuoksi työväen palkkoja ei saa nostaa, on päivänselvää, että näyttää härskiltä, että omia palkkoja kyllä voi nostaa.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat