Politiikka

Harkimo paljastaa korttinsa: ”Sen mukaan en äänestä, mikä olisi parasta keskustalle tai kokoomukselle”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo (kok) kertoo vastanneensa viikon aikana monta kertaa kysymyksiin, jossa on tivattu hänen näkemystään sote-uudistuksesta. Harkimo kirjoittaa Iltalehden blogissaan, ettei hänen kantansa tai mahdollisen äänestyskäyttäytymisensä pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä.

– Sen ei pitäisi olla epäselvää. Olen kohta vuoden kritisoinut sote- ja maakuntauudistusta. Sinä aikana kukaan puolueestani – siis ei kukaan – ole kertaakaan – siis ei kertaakaan – tullut keskustelemaan asiasta minun kanssani. Eli se ei voisi tulla yllätyksenä, jos jostain syystä en äänestäisi tästä positiivisesti, Harkimo kirjoittaa.

”Tuntuu vaikealta äänestää kyllä.”

Sote-keskustelu sai kokoomuksen sisällä lisää kierroksia sen jälkeen, kun kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) ilmoitti pitävänsä parempana, jos koko uudistus esitetyssä muodossaan kaatuisi.

Harkimo ei ole vielä päättänyt omaa sote-kantaansa mutta aikoo kertoa sen heti, kun asia hänelle selviää.

– Haluan kuitenkin vielä nähdä miltä kokonaisuus näyttää, ennen kuin teen päätökseni. Mutta niin kuin olen sanonut, tuntuu vaikealta äänestää kyllä. Lopullisen päätökseni teen sen mukaan, mikä on parasta Suomelle, sillä siihen minut on äänestetty. Sen mukaan en äänestä, mikä olisi parasta keskustalle tai kokoomukselle, Harkimo kirjoittaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat