Politiikka

Harkimo sai ”hyvän idean” – avautuu nyt rajusti: ”Liiketoimintaa keplotellaan. Tai sitten yrittäjä ei yksinkertaisesti tee mitään. Kuka siitä hyötyy?”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo haluaa konkurssilainsäädännön uusiksi.

”Kysyin ministeri Jari Lindströmiltä keväällä, että voinko tehdä muutosehdotuksen aiheesta. Hänen mielestään se oli hyvä idea.”

Harkimo kirjoittaa blogissaan, että nyt asia on ministeri Antti Häkkäsen pöydällä, josta pitäisi tulla uusi lakiesitys keväällä.

”Nythän asia menee niin, että konkurssin jälkeen jäät siihen kitumaan moneksi vuodeksi etkä voi tehdä mitään. Pankit ja verottaja pitävät sinua otteessaan. Seuraukset eivät ole kenenkään kannalta hyviä. Yleensä sitten syntyy bulvaaneita, joiden kautta liiketoimintaa keplotellaan. Tai sitten yrittäjä ei yksinkertaisesti tee mitään. Kuka siitä hyötyy?

Harkimon mukaan uuden lain pitäisi olla sellainen, että kun yrittäjä menee nurin, antaa hän kaiken omaisuutensa, jonka jälkeen hän voisi aloittaa uudelleen.

”Tämä ei tietenkään toteutuisi, jos takana olisi laittomuuksia tai siihen viittaavaa. Meidän on uudistettava yhteiskuntaamme, ja tämä on asia, jolle ei ole tehty mitään. Nyt pitää kiireen vilkkaa saada jotain aikaan.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat