Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Piirikierros

Harri Lehtonen kannustaa Satakunnan demareita jo kuntavaalityöhön – ”Olemme olleet maakunnan suurin, mutta se ei ole itsestäänselvyys”

Anna-Liisa Blomberg
Harri Lehtonen luotsaa SDP:n Satakunnan piiriä puheenjohtajana ja Kiukaisten koulua rehtorina.

SDP:n Satakunnan piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen iloitsee sosialidemokratian voittokulusta ja kirittää joukkoja jo kuntavaalityöhön.

Anna-Liisa Blomberg

Demokraatti

Mitä kuuluu Satakunnan demareille?

”Hyvää kuuluu, meillä on hyvä tekemisen meininki. Saimme lisäpaikan eduskuntavaaleissa ja on sanottu jopa, että Satakunta teki SDP:stä pääministeripuolueen. Nyt syksyllä haetaan jo askelkuvioita kuntavaaleihin 2021. Olemme olleet maakunnan suurin, mutta se ei ole itsestäänselvyys – vaalityön täytyy olla jo käynnissä!

Mihin SDP:n menestys vaaleista toiseen perustuu?

”Paikoitellen taustalla on teollisuusperinnettä. Esimerkiksi Eurassa paperiteollisuus on luonut vankan sosialidemokraattisen pohjan. Monilla paikkakunnilla tehdään vahvaa työtä – olemme saaneet kansan luottamuksen kunnioittamalla tiettyjä sosialidemokraattisia perinteitä ja pitämällä kiinni meille tärkeistä asioista. Hienoa on, että isoin kaupunki Pori on palannut demarikaupungiksi.”

Olet Euran kunnanhallituksen puheenjohtaja – mitä kuuluu kotikaupunkiisi?

”Euralainen henki on hyvä, mutta talous meillä sakkaa. Verotulojen ja valtionosuuksien väheneminen ovat vaikuttaneet kaikkeen, ja yritämme saada nyt taloutta oikealle polulle. Vakauttamistoimet, valitettavasti myös yt-neuvottelut, ovat käynnissä. Väestörakenne on iso haaste. Syntyvyys on laskenut ja väki vanhenee ja vähenee.”

Mikä on Satakunnan vahvuus?

”Tietyt teollisuudenalat ovat selkeitä vahvuuksiamme kansainvälisestikin. Mainita voi liha- ja maatalousteollisuuden ja esimerkiksi Eurasta metalliteollisuuden. Pintos, joka valmistaa muun muassa nauloja, on maailmankuulu. Satakunnan vahvuuksia ovat myös satamat ja upea luonto merimaisemineen. Olemme myös vahva varuskuntamaakunta – valtio satsaa paljon Porin prikaatiin.”

Anna vinkki matkailijalle – missä on Satakunnan piilotettu helmi?

”Meri, Yyteri ja Rauman saaristo ovat tunnettuja, joten piilotetuksi helmeksi nostan Kauttuan ruukin Eurassa. Rautaruukin ja paperiteollisuuden ympärille rakentunut ruukinpuisto on upea. Siellä on hienoja rakennuksia Kauttuan klubin kartanorakennuksesta Alvar Aallon suunnittelemaan porrrastaloon.”

Haastattelu on osa Demokraatin piirikierros-sarjaa, jossa vieraillaan kaikissa SDP:n piireissä. Piirikierros päättyy nyt Satakuntaan. 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE