Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Harry Harkimo myi Jokerit Jari Kurrille

Lehtikuva

Harry Harkimo on myynyt jääkiekkoseura Jokerit seuran general managerille Jari Kurrille, joka on yksi suomalaisjääkiekkoilun suurimmista pelaajanimistä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kurri ostaa Harkimolta Jokerit kokonaan, sillä liikemies ja kansanedustaja Harkimo oli aiemmin ostanut omistukseensa koko seuran. Harkimo aikoo keskittyä politiikkaan.

– Minun urani Jokereista lähti 1969 yhdeksänvuotiaana juniorina, ja nyt on 50 vuotta täynnä, ja istun tässä Jokerien omistajana, Kurri sanoi tiedotustilaisuudessa.

Ennen Harkimon kauppoja Jokereiden vähemmistöomistaja 49 prosentilla oli venäläistaustainen Arena Events Oy, joka omistaa Jokerien kotiareenan. Yhtiön taustalla ovat venäläis-suomalaiset liikemiehet Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg. Uusilla järjestelyillä Jokerit siirtyy kokonaan suomalaisomistukseen.

Liikemies ja kansanedustaja ”Hjallis” Harkimo on ollut Jokerien taustalla vuodesta 1991. Hän kertoi jo viime vuonna, että aikoo myydä osuutensa.

– Olen ollut melkein 28 vuotta Jokerien omistajana. Yhdessä Leenan (ex-vaimo Leena Harkimo) kanssa lähdimme pelastamaan konkurssikypsää seuraa ja voitimme ensimmäisenä vuonna mestaruuden, Harkimo kertoi tiedotustilaisuudessa.

– Tämä on ollut perheen juttu, Harkimo korosti.

KHL-aika ollut tappiollinen

Jokerit siirtyi SM-liigasta KHL:ään kaudeksi 2014–2015. Kahdesti joukkue on pudonnut jatkosta KHL:n lohkon välierävaiheessa ja kolmesti lohkon puolivälierävaiheessa. SM-liigassa Jokerit voitti mestaruuden 1992, 1994, 1996, 1997 ja 2002.

Joukkue tehnyt KHL-vuosien aikana yhteensä kymmenien miljoonien eurojen tappiot. Kauppalehden mukaan tappiota on tullut yhtiölle vuosilta 2014–2018 noin 60 miljoonaa euroa. Vuonna 2017 kerrottiin, että Jokerit jatkaa KHL:ssä ainakin seuraavan viiden kauden ajan eli kauden 2021–2022 loppuun.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE