Harry ”Hjallis” Harkimo avautuu avioerostaan: ”Olin ihan mulkku silloin”

Kuva: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kansanedustaja Harry Harkimo (kok.) nostaa uudessa youtube-postauksessaan esiin naisten roolin elämässään.

– Naiset ovat näytelleet isoa osaa mun elämässä. Äitinä, kaverina. Kaikkena mitä sinä voit ajatella, Harkimo toteaa.

– Ne on tuonut elämääni niin paljon.

Harkimo puhuu videollaan avoimesti myös avioeroistaan käsitellen etenkin eroaan Leena Harkimosta. Aviopari erosi vuonna 2003. Leena Harkimo on toiminut myös kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1999–2015 sekä jääkiekkojoukkue Jokereiden toimitusjohtajana 1990-luvulla.

– Minulla on takana kaksi avioeroa. Koko asian ydin on siinä, että sinun ei kannata riidellä kenenkään kanssa, Harry Harkimo pohtii videollaan.

Harkimon mukaan ero Leena Harkimon kanssa sujui sulassa sovussa.

– Meistä on tullut parhaita kavereita. Emme riidelleet rahasta tai lastemme elatuksesta. Me ei riidelty mistään, Harkimo kertaa.

– Se millä tavalla Leena suhtautui minuun erotessamme, olin ihan mulkku silloin, niin se oli positiivinen asia, Harry Harkimo avautuu.

Ero on kivulias. Onneksi olen kohdannut maailmassa fiksuja naisia.

Hän muistuttaakin, että erotilanteissa riidoista ei kärsi kukaan muu kuin lapset.

– Kaikki riidat, jota lapset kuulevat ja näkevät, niin siitä ei hyödy kukaan. Siitä ei tule kuin kärsimystä.

– Jos avioero tulee, niin tehkää ne asiat sovussa. Riitelystä tässä maailmassa ei ole mitään hyötyä. Se heijastuu vain loppuelämään.

Toisaalta Harkimo kuitenkin kehottaa pohtimaan, kannattaako naimisiin mennä niin nopealla aikataululla.

– Ero on kivulias. Onneksi olen kohdannut maailmassa fiksuja naisia. Jos he olisivat olleet yhtä tyhmiä kuin minä, niin minulle olisi käynyt huonosti.

– Naiset ovat auttaneet minua pysymään hengissä, Harkimo vielä lopettaa videonsa.

Rekka ja kolme henkilöautoa kolaroivat – viisi loukkaantui vakavasti Vantaalla

Vantaalla viisi ihmistä on loukkaantunut vakavasti ja kaksi lievästi, kun rekka ja kolme henkilöautoa kolaroivat Nelostiellä ennen iltakuutta. Nelostien eli Lahdentien liikenne etelän suuntaan ruuhkautui onnettomuuden jälkeen pahoin.

Nelostien liikenne Helsingin suuntaan oli onnettomuuden jälkeen kokonaan poikki noin kello 19.30:een asti, jolloin toinen etelään vievistä kaistoista saatiin avattua. Autoilijoita on kehotettua etsimään toistaiseksi korvaava ajoreitti.

Turma tapahtui Hakkilan kohdalla noin 300 metriä Kehä III:n liittymästä pohjoiseen.

Onnettomuuden yksityiskohdista tai syystä ei ole toistaiseksi tietoa.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

EK:n kohupomo, joka sanoin suomalaisten palkkojen olevan jopa 15 % liian korkeat, jatkaa tehtävässään

Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtajana jatkaa vuonna 2018 Elisa Oyj:n toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Varapuheenjohtajina jatkavat Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa sekä Rukakeskus Oy /Pyhätunturi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Jussi Aho. Aho toimii edelleen myös EK:n Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtajana.

Mattila nosto kohun viime maaliskuussa sanomalla Helsingin Sanomien haastattelussa, että suomalaisten palkat ovat 10–15 prosenttia liian korkeat kilpailukyvyn kannalta. Mattilan mukaan kaikista työehdoista pitäisi sopia työpaikoilla johdon ja työntekijän välillä. Liittojen solmimat työehtosopimukset ovat vain välivaihe, hän sanoo.

AVAINSANAT

Rakennusjätettä kuljettanut kuorma-auto on kaatunut nurin Kehä III:lla – liikenne on ruuhkatunut

Rakennusjätettä kuljettanut kuorma-auto on kaatunut nurin Kehä III:lla Vantaan Porttipuistossa.

Rekka tukkii kaistat niin, että vain yhtä kaistaa pääsee lännen suuntaan. Liikenne on ruuhkautunut.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Lahdenväylän liittymän ja Kuusikon liittymän välissä.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Taas rysähti: Savon Sanomissa alkavat yt-neuvottelut

Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Savon Sanomien toimituksessa alkavat yt-neuvottelut, jotka koskevat kaikkia toimituksellisia työntekijöitä. Neuvottelujen taustalla on muun muassa heikentynyt markkinatilanne.

Mahdollisten vähennysten lukumäärä ei ole vielä selvillä. Savon Median mukaan henkilöstövaikutus selviää neuvottelujen aikana. Osa mahdollisista vähennyksistä toteutettaneen määräaikaisten työsuhteiden päättämisellä ja eläköitymisillä.

Savon Sanomat omistava Savon Media kuuluu mediakonserni Keskisuomalaiseen. Keskisuomalainen on STT:n omistajia.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Veronpalautukset saa tänä vuonna maksutta yhdellä ehdolla – ja aikaa on enää rajatusti

Kuva: Lehtikuva / Roni Rekomaa

Verovuoden 2016 veronpalautuksia maksetaan henkilöasiakkaille yhteensä 2,5 miljardia euroa, mutta tilinumerotieto veronpalautusten maksamiseksi puuttuu tällä hetkellä vielä 55 000 asiakkaalta.

Uuden tai muuttuneen tilinumeron voi ilmoittaa  viimeistään kuluvan viikon perjantaina.

Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedoissa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena, jonka voi lunastaa OP:n kassapalveluita tarjoavista konttoreista 13.–15.12.2017 alkaen 28 päivän ajan maksuilmoituksen päiväyksestä.

Toisin kuin aiemmin Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta hinnastonsa mukaisen palvelumaksun. Tästä syystä Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautuksia maksuosoituksena muutoin, kuin asiakkaan pyynnöstä.

Verovuoden 2016 veronpalautukset maksetaan asiakkaiden tileille 5.12.2017. Uuden tai muuttuneen tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa (vero.fi/omavero) viimeistään 24.11.2017 veronpalautuksen saamiseksi tilille.

Keskustelua aiheesta