Urheilu

”He ovat olleet poikkeuksellisia” – Valmentaja ylistää jälleen jättitehoille yltäneen Mikko Rantasen kenttää

Lehtikuva
Mikko Rantanen (kuva joulukuulta).
Lehtikuva
Mikko Rantanen (kuva joulukuulta).
Lehtikuva
Mikko Rantanen (kuva joulukuulta).

Mikko Rantanen iski tilastoihinsa neljä tehopistettä (1+3), kun hänen edustamansa Colorado murjoi jääkiekon NHL:ssä Minnesotan 7–1. Samalla Rantanen nousi suomalaisten pistepörssin ykköseksi Floridan Aleksander Barkovin ohi.

Vahvaa kautta pelaava Rantanen on kerännyt 63 pelaamassaan ottelussa pisteet 21+42=63.

Kotijoukkue Colorado ei jättänyt jossitteluille sijaa, kun se karkasi jo avauserässä 2–0-johtoon. Toisen erän jälkeen tilanne oli 6–1, eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Vaikka Rantanen keräsi komean pistepotin, vielä paremmaksi pani Nathan MacKinnon. Hän merkkautti tilastoihinsa kaksi osumaa ja kolme maalisyöttöä.

Rantasen maali nähtiin toisessa erässä 5–0-tilanteessa, kun kamppailu oli käytännössä jo ratkennut. Osuma syntyi, kun MacKinnon kiersi maalin ja pelasi kiekon Rantaselle. Suomalaishyökkääjä ei viimeistelyssään erehtynyt.

Kuuden maalin takaa-ajoasemassa Minnesotan Mikko Koivu viimeisteli vieraiden ainokaisen. Mikael Granlund merkittiin maalin toiseksi syöttäjäksi.

Ketju Gabriel Landeskog–MacKinnon–Rantanen keräsi Coloradon päävalmentajalta Jared Bednarilta runsaasti kehuja.

– He ovat olleet poikkeuksellisia, etenkin kotijäällä. Useimpien tänne tulevien on vaikea saada heitä kuriin, hän sanoi NHL:n kotisivuilla.

Barkov ja Teräväinen osuivat.

Suomalaispelaajien maalipörssiä johtava Patrik Laine tykitti kaksi osumaa, kun Winnipeg väänsi 4–3-kotivoiton Detroitista.

Ensimmäisen maalinsa Laine laukoi avauserässä komean harhautuksen päätteeksi. Toisen erässä Laineen rannekuti vei Winnipegin 4–2-johtoon. Suomalaishyökkääjä on kerännyt 64 pelaamassaan ottelussa tehot 33+22=55.

Myös Alexander Barkov ja Carolinan Teuvo Teräväinen onnistuivat maalinteossa Suomen aikaa varhain lauantaina päättyneellä NHL-kierroksella.

Florida voitti kotipelissään Buffalon 4–1, ja Carolina kukisti niin ikään kotonaan New Jerseyn 3–1.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat