Ulkomaat

Heikentynyt Florence-myrsky on aiheuttanut erittäin pahoja tulvia Yhdysvalloissa

Logan Cyrus / AFP) - LEHTIKUVA / AFP
Neuse-joki tulvi New Bernin kaupungissa Pohjois-Carolinassa.
Logan Cyrus / AFP) - LEHTIKUVA / AFP
Neuse-joki tulvi New Bernin kaupungissa Pohjois-Carolinassa.
Logan Cyrus / AFP) - LEHTIKUVA / AFP
Neuse-joki tulvi New Bernin kaupungissa Pohjois-Carolinassa.

Yhdysvalloissa Florence-myrsky on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi, mutta myrskyn tuomat sateet ovat aiheuttaneet erittäin pahoja tulvia. Myrskyn tiedetään tähän mennessä vaatineen ainakin neljä kuolonuhria.

– Florence heikkenee lähipäivien aikana samalla kun se siirtyy sisämaahan, ja sen odotetaan heikkenevän iltaan mennessä trooppiseksi matalapaineeksi, sanoi Yhdysvaltain hurrikaanikeskuksen (NHC).

Liki 800 000 ihmistä Pohjois-Carolinassa on ilman sähköä myrskyn jäljiltä. Myrskysuojissa ympäri osavaltiota on liki 21 000 ihmistä.

– Tulevina viikkoina vesi joissamme tulee nousemaan, ja tulvat tulevat pahenemaan, sanoi Pohjois-Carolinan kuvernööri Roy Cooper. Hänen mukaansa vettä tulee näin rankasti ”kerran tuhannessa vuodessa”.

Pahimmat tulvat koettiin New Bernin kaupungissa Pohjois-Carolinassa, jossa joki tulvi yli äyräidensä, enimmillään kolmen metrin korkeuteen.

Pormestari Dana Outlawn mukaan ainakin 4 200 asuintaloa on vaurioitunut. Outlaw varoitti asukkaita olemaan kahlaamatta ulos kaduille, koska pudonneet sähköjohdot aiheuttavat hengenvaaran.

Florence saapui Carolinan rannikolle ykköskategorian myrskynä viisiportaisella asteikolla, minkä jälkeen se on heikentynyt tuntuvasti.

Valkoinen talo ilmoitti, että presidentti Donald Trump vierailee alueella ensi viikolla kun on varmistettu, ettei presidentin vierailu ei häiritse pelastustöitä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat