Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Heinäluoma ja Ovaska: ”Suomen tulee muodostaa kantansa komission esitykseen omista lähtökohdistaan ja tavoitteistaan”

Jukka-Pekka Flander

Eurooppalainen talouskeskustelu on käynyt viime viikkoina vilkkaana. Suuren valiokunnan jäsenet Eveliina Heinäluoma (sd.) ja Jouni Ovaska (kesk.) kiittävät pääministeri Sanna Marinin ja valtiovarainministeri Katri Kulmunin toimintaa poikkeuksellisen kiireen keskellä. Edustajien mukaan eduskunta on pidetty hyvin informoituna, ja pääministeri ja valtionvarainministeri ovat edustaneet Suomea suuren valiokunnan ennakkoon hyväksymän eduskunnan kannan mukaisesti.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Kriisinkin keskellä on syytä muistaa, että myös se on arvokasta, että on olemassa maita, jotka ovat pyrkineet noudattamaan EMU-kriteerejä. Jos näin ei olisi, ei olisi myöskään nykyisenkaltaista kykyä auttaa”, kansanedustajat muistuttavat.

Kansanedustajien mukaan pitkällä aikavälillä on tärkeää, että jäsenmaat noudattavat vakaus- ja kasvusopimuksen sääntöjä. Vastuulliseen talouspolitiikkaan kuuluu, että myös tarvittavia rakenneuudistuksia ja tulevaisuusinvestointeja tehdään. Jokainen velka on maksettava takaisin jossain kohtaa.

Komissiolta odotetaan tällä hetkellä esitystä unionin jäsenmaiden taloudelliseen elpymiseen suunnattavasta elpymisrahastosta. Saksan ja Ranskan esitys 500 miljardin euron elvytysrahastosta ei saa sellaisenaan kansanedustajakaksikolta tukea. He myös peräänkuuluttavat elpymisrahaston rakentamista oikeudellisesti kestävälle pohjalle.

”Suomen tulee muodostaa kantansa komission esitykseen omista lähtökohdistaan ja tavoitteistaan. Suomelle on tärkeää, että koko Eurooppa nousee nykyisistä vaikeuksista ja että kaikki jäsenmaat sitoutuvat vastuulliseen valtiontalouden hoitoon. Kyse ei ole vain solidaarisuuden osoituksesta vaan kaikkien jäsenmaiden etujen mukaisesta kestävästä kasvupolitiikasta.”

Edustajat kertovat yhteisessä tiedotteessaan pitävänsä tärkeänä, että myönnettävänä tuki on ensisijaisesti lainamuotoista, selkeästi ehdollista ja huomio on työllisyyden vahvistamisessa, talouden uudistamisessa sekä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa.

”Nyt tehtävän ratkaisun tulee olla Suomen vastuiden osalta tarkkarajainen ja kansalaisten nähtävissä sekä sopeutua eduskunnan perustuslakivaliokunnan reunaehtoihin”, kansanedustajat painottavat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE